JIN

Tukaj se lahko poslovite od svojega prijatelja

JIN

OdgovorNapisal/-a *šiva* » 12 Maj 2018, 20:05

NEKOČ PSIČKA BREZ IMENA oz. JIN SE PREDSTAVI - SAJ NI RES PA JE!

po posredovanju (recimo ji oseba A) smo izvedeli za življenjsko zgodbo psičke, katere ne bi privoščili nobenemu živemu bitju.

Nekoč je bila zagotovo simpatičen mladiček najverjetneje neke "šteparske proizvodnje", potem je zrasla, koliko domov je vmes zamenjala ne vemo, je pa pristala v zavetišču.. Nečipirana, necepljena.. Iz zavetišča je bila oddana najprej enemu skrbniku, ki jo je predal kasneje drugi skrbnici in psička je pristala privezana na verigi ob objektu, kjer nihče ni bival, ni bila cepljena po programu in v potnem listu ni imela imena, poskušali smo jo klicati tudi po imenu iz zavetišča pa nanj ne sliši :negative: ..

.. Ampak od včeraj ima psička ime - JIN (kitajsko: zlato). Njeno životarjenje zaključilo in je pod našim okriljem (pa njen sotrpin tudi, ki se bo predstavil v kratkem).

Jin je približno 7 let stara psička, ki po besedah dosedanje skrbnice šepa in ima neko tvorbo na levem očesu že najmanj 3 leta, ima hudo generalizirano vnetje kože po celem telesu, zaradi katerega jo neznosno srbi, kar uspešno blažimo z zato namenjenim šamponom, ima vnetje oči in ušes ter je v zelo slabem fizičnem stanju (atrofija mišic, ogromno pije, splošno slabopočutje).. pa klopov je imela dovolj za izvoz :sad: .

V ponedeljek nas čaka prva obravnava pri veterinarjih, ki bodo ugotovili kakšno je dejansko stanje naše nove varovanke (skelet, krvni parametri, brisi vnetnih sprememb po koži, da ugotovimo kaj je vzrok njenega stanja kože, oftalmološki pregled in še in še :sad: ).

Malce držanja pesti zanjo sigurno ne bo odveč, če pa je kje kdo, ki bi lahko pogrešil kakšen eur in nam pomagal pokriti njeno oskrbo pa bomo več kot veseli:

- TRR: Lajka, društvo za zaščito in pomoč živalim v stiski,
Cesta v Mestni log 33,
1000 Ljubljana,
IBAN: SI56610000001324494,
BIC: HDELSI22
Namen: Jin

- SMS z besedilom LAJKA5 na 1919


Njuno prvo srečanje z drugimi psi..
Slika

Prvo raziskovanje okolice, ko nisi več na verigi - svoboda :shetruce: :romance-inlove:
Slika

Slika

Njene rdeče in srbeče spremembe na koži :cry: ..
Slika

Slika

Od vsega hudega, je najboljše zaspat na golih tleh :madhous:e :) .
Slika
Homo homini lupus est.
Uporabniški avatar
*šiva*
Moderator
 
Prispevkov: 1602
Pridružen: 20 Nov 2013, 21:07

Re: JIN

OdgovorNapisal/-a *šiva* » 12 Maj 2018, 20:11

Jin pred odvzemom..
Slika

Slika
Homo homini lupus est.
Uporabniški avatar
*šiva*
Moderator
 
Prispevkov: 1602
Pridružen: 20 Nov 2013, 21:07

Re: JIN

OdgovorNapisal/-a *šiva* » 19 Jul 2018, 11:55

Jinči je imela opravljen ortopedski pregled, kjer je bilo ugotovljeno, da ima zelo obrabljene kolke na zadnjih tačkah in komolce na sprednjih :negative: . Zaenkrat smo se skupaj z dr. Novakom odločili, da je v nepotrebne anestezije zaradi njene starosti in slabega stanja ne bomo dajali, zato je na posebnih protibolečinskih tabletah, ki jih jemlje 1x na mesec - zaenkrat so rezultati zelo dobri, ko je večerni sprehod/hlad se vsake toliko celo poigrata z Edom :romance-inlove: . Istočasno z ortopedskim pregledom smo pod eno anestezijo odstranili tudi benigni tumor pod levim očesom, zaradi "pasme" in specifičnosti oči, dobiva 3-4x dnevno umetne solze. Našli smo tudi vzrok hudega vnetja levega useša - v sluhovodu je imela konglomerat stare odpadle dlake, ki je nihče ni odstranil, zato se je vnel cel sluhovod tako hudo, da še vedno vsak dan čistimo levo uho, ki je že veliko boljše, ampak še vedno malo gnojno. Kakšen mesec nazaj smo se borili tudi z vnetjem mehurja, ki smo ga hitro odpravili s primernimi antibiotiki. Tako, to vse se je dogajalo in se še dogaja z Jinčico, ampak ona je vidno bolj vesela, vsakič ko zacinglja ovratnica priteče okoli ovinka pred vrata in komaj čaka, da gre ven.. Res je posrečena tale psička <3 :romance-inlove: .

Imamo pa v začasnem domu prijatlje :romance-inlove: ..
Slika

.. in vedno se lahko martinčkamo kadar želimo.. Samo da ni treba ležat na postelji :madhous:e :biggrin:
Slika
Homo homini lupus est.
Uporabniški avatar
*šiva*
Moderator
 
Prispevkov: 1602
Pridružen: 20 Nov 2013, 21:07


Vrni se na ZVEZDICE NA NEBUKdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron