NAJA

Tukaj se lahko poslovite od svojega prijatelja

NAJA

OdgovorNapisal/-a *šiva* » 15 Jun 2017, 19:54

Včasih pride trenutek, ko že tako ne veš kako se bo vse odvilo, ko ne veš več od kje vzeti še kakšen atom energije in kakšen cekin, a pride klic, en tistih, ki te mori celo noč. Klic o psički na verigi, stara je cca. 6-7 let, zelo zanemarjena, nima zavetja, nič - "Prosimo, pojdite pogledat". Komaj čakaš, da mine noč in odideš pogledat situacijo.. Prideš do parcele, se pogovoriš s človekom pri katerem je psička (namenoma ne uporabljamo skrbnik živali, ker to sigurno ni), ugotoviš, da mu niti malo ni mar za psico, jo pogledaš, pošlataš, pobožaš (verjetno po dolgem času).. Anemična - blede sluznice, v trenutku zatipaš dve buli pri seskih, tako polna bolh, da skačejo z nje, na verigi in na zatezni ovratnici, ki je niso zamenjali že odkar so ji kupili, ne vejo ali je sterilizirana, ampak verjetno je, ker ni imela mladičev (no, ni bila).. Ah, si rečeš, veš, da se ne bo nič spremenilo tudi, če jih malo podučiš in jim ponudiš pomoč s hrano in oskrbo, zato se v trenutku odločiš, da bo šla s tabo (pa čeprav je nimaš kam dat)..

.. takole je depresivno gledala v svet ta nesrečna psička..
Slika

.. ovratnico je bilo potrebno "odšraufati" z nje :cry: :cry: ..
Slika

Slika

.. nato smo smo šli novemu življenju naproti.. najprej smo se skopali in dobili tableto proti bolham.. psička je bila extra umazana, nikoli počesana, ker baje se samojedov ne češe, pri ritki je imela svoje blato zasušeno v dlako.. GROZA!
Slika

Slika

Slika

Takoj naslednji dan smo šli k veterinarju, kjer se je naš strah samo še potrdil :(.. Ne samo ena, več bul ima.. Pa smo se odločili, da ji damo priložnost in smo odstranili desno polovico seskov + odstranili maternico in jajčnika, ko se bo rana zacelila (čez približno en mesec) pa bomo odstranili še levo polovico seskov..
Slika

Slika

Zavedamo se, da so možnosti, da se tumor ni razširil majhne, a smo pripravljeni tvegat, saj se stanje klinično še ne manifestira. Ko bosta opravljeni obe operaciji, jo bomo peljali na CT, da se preveri ali so kje že kakšne metastaze in se bomo potem odločali naprej kaj in kako.. Zaenkrat počivamo po res naporni operaciji in upamo na najbolje..
Homo homini lupus est.
Uporabniški avatar
*šiva*
Moderator
 
Prispevkov: 1602
Pridružen: 20 Nov 2013, 21:07

Vrni se na ZVEZDICE NA NEBUKdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron