zavetišča, njihova oskrba in moja izkušnja

Re: zavetišča, njihova oskrba in moja izkušnja

OdgovorNapisal/-a Šlepi » 16 Sep 2014, 00:48

jojoba. napisal/-a:Šlepi, tebe pa lepo prosim, da me ne uvrščaš med vse tiste, ki jih pod mojim citatom naštevaš, zato sklepam, da nagovarjaš tudi mene. Torej med tiste, ki prispevajo, da dreka ne zmanjka, ali med tiste, ki zagovarjajo ene ali druge ali tretje...
Res je, da nisem posebej omenjala onemogočanja dostopa do ijz. Ja, mislim, da ni ok, če ijz niso bile posredovane.

Hudič je v detajlih :) Okej, v tem delu te izvzemam iz nabora nagovorjenih in me tvoje mnenje veseli :)

jojoba. napisal/-a:V bistvu sem imela v mislih "zgodbo" o Šivi, ta se mi zdi mešanje dreka. Za pridobitev ijz obstajajo ukrepi, ki jih avtorica toplo priporočanega prispevka že koristi in jih verjetno še bo. Ima pravico seveda. Zakaj je bilo treba sestavljati imaginarno zgodbico o bojda pogrizeni in evtanazirani psički, ne vem. Se mi samo zdi. Po moje za mešanje dreka. Lahko se pa motim, kako da ne :biggrin: in so nameni takega sestavka nadvse krščansko pravičniški, da ne rečem papeški :biggrin:

Pomemben, če ne kar bistven del Šivine zgodbe so informacije javnega značaja. Avtorica je svojo pravico do le teh začela uveljavljat pred več kot enim letom?! V "koriščenje" tega sodi zakoniti rok, v katerem mora zavezanec odločit o zahtevi.To je 20 delovnih dni. Dejmo zaokoržit na en mesec. Doba je bila prekoračena 13x in se še povečuje. Odločba je bila posredovana Pooblaščencu, ker je tako zahteval, ni bila pa posredovana prosilki?! Pooblaščenec je potem, ko so šle stvari čez vse razumne meje, zadevo prijavi IJU, ki je zavezancu očitno odredila vročitev odločbe. Ne samo, da je ni bilo, celo kontakta ne uspejo vzpostavit, kot piše. Temu se pač ne da rečt koriščenje pravice, temu se reče "pip" državljana v mozak. Kdo pa je odpmž, da si to dovoli? Popolnoma vseeno, tako zelo, da mi bolj ne bi moglo bit, mi je za "pravičniški" namen, Ustava te države vsakomur zagotavlja, da pridobi informacije javnega značaja in z njimi lahko počne kar če. Lahko si jih da v okvir, lahko pa sestavlja krščansko pravičniške članke. Od kdaj je pa odpmž nad Ustavo? Pravica do obveščenosti je pa ena od temeljnih pravic. BIlo bi lepo, če bi jo znali ceniti in to celo takrat, ko smo obveščeni o čem drugem, ne samo o novicah iz rumenih cajtngov.

jojoba. napisal/-a:Lahko pa končno tudi ti rečeš bobu bob in poveš, kaj je bilo s Šivo. V "njenem času" si bila prostovoljka ODPMŽ in o njej veš vse. Zato se mi tvoji komentarji tule in drugje zdijo najmanj nehigienični, da ne rečem še kaj hujšega.

Ne vem od kod ti take informcije. Temu, kar je boldano, se reče žaljiva obdolžitev in obrekovanje in je kaznivo dejanje po Kazenskem zakoniku. Bom user friendly, pa te bom na to samo opozorila in te prosila, da se v bodoče vzdržiš širjenja neresnic. Tisto, kar je res, je namreč to, da o tem od kod je psica in kaj se je z njo zgodilo nimam pojma, še kje je bila v "njenem času" nameščena nisem vedela! Vem pa kakšno reč, ki s tem, kaj se je psici zgodilo, nima veze. Bilo bi res nehigienično in še kaj več, če bi to napisala tule. Lahko pa kadarkoli to pojasnim katerikoli inšpekcijski službi, če bi me k temu pozvali. Imam pa dovolj utemeljenih razlogov, da verjamem v izražene dvome v članku, tudi brez tega pa mi je nepojmljivo, da je tako ravnanje sploh mogoče. Mi da precej mislit o nadzoru zavetišč. Bo dovolj bob?

jojoba. napisal/-a:V končni fazi me je strah, da bo počasi zmanjkalo dreka. Kaj boste potem počeli tisti, ki ga tako z veseljem kar naprej mešate?

Sem prepričana, da je tvoj strah upravičen. Bo, takoj ko bodo reševalci rešili svet, itak ste v večini.

jojoba. napisal/-a:Metla je za marsikaj dobra, v prvi vrsti za pometanje lastnega praga :cleaning:

Res je. Nesi jo v obalno zavetišče!
Hello, hello remember me? I'm everything you can't control :pardon:
Uporabniški avatar
Šlepi
Registriran uporabnik
 
Prispevkov: 476
Pridružen: 25 Nov 2013, 22:42

Re: zavetišča, njihova oskrba in moja izkušnja

OdgovorNapisal/-a Malina » 16 Sep 2014, 09:53

Dostop do IJZ - zelo pomemben vzvod, da se zagotovi transparentnost delovanja katerekoli inštitucije, ki je po zakonu zavezana k temu. Tudi Lajka ima s tem bogate izkušnje - nekaj tudi takih, ko dobiš občutek, da se z glavo zaletavaš v zid. Točno veš, da je za tistim zidom nekaj, za kar si nekdo močno prizadeva, da bi tam tudi ostalo zazidano. Imaš zakonsko pravico dobiti papir v roke, pa ga ne dobiš - ker se je nek organ tako odločil, pa pika. Ker te mogoče nek državni uradnik ne mara, ali ker bolj mara in ščiti tistega, ki je na drugi strani - frustrirajoče, lahko se samo vrtiš v krogu. Ker ni volje ali sposobnosti prisiliti nekoga, da upravičencu izpljune zahtevano. Ampak mapce se nabirajo in nekoč bo zagotovo dosežena kritična masa, ko bo s tem možno dokazati, da se z dostopanjem do IJZ ravna zelo po domače, pa se ne bi smelo.

Ljudje, to so resne zadeve. To ni krneki. Vsepovsod je brati kritike, posploševanja, mahanje kar počez, ene in iste litanije - IJZ pa je čudovito orodje, s katerim bi se dalo ugotoviti prava dejstva (razen če te organ zelo ne mara, potem se zelo potrudi, da ne dobiš tistega, kar bi rad ;)). A kaj, ko se tega orodja poslužuje le majhen del tistih, ki imajo sicer veliko povedati. Želimo transparentnost? No, potem jo pa skušajmo doseči na način, ki nam ga zakon omogoča. Začnimo pisat... :work:
Uporabniški avatar
Malina
Registriran uporabnik
 
Prispevkov: 1158
Pridružen: 25 Nov 2013, 16:45

Re: zavetišča, njihova oskrba in moja izkušnja

OdgovorNapisal/-a Šlepi » 21 Okt 2014, 22:40

Itak nočte videt in vedet, ampak jaz sem večni optimisti, so f'ck you, i dare you to read it!
Hello, hello remember me? I'm everything you can't control :pardon:
Uporabniški avatar
Šlepi
Registriran uporabnik
 
Prispevkov: 476
Pridružen: 25 Nov 2013, 22:42

Prejšnja

Vrni se na ZAŠČITA IN VARSTVO ŽIVALIKdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov

cron