Prostoživeči mačji mladiči

Prostoživeči mačji mladiči

OdgovorNapisal/-a Jagoda » 26 Jan 2014, 18:04

Mene pa zanima zakaj nekatera zavetišča in živalovarstveniki spuščajo nazaj v okolje 2-3-4 mesece stare mačje mladičke takoj po s/k? Ker so divje in se ne dajo socializirati ali ker je to pač najlažje? In zanima me, kdo potem od teh ta istih preveri ali so te mali revčki v resnici preživeli? Koliko je takih revčkov in zakaj tudi za "nesocializirane" ne velja karantena? In kdaj bo ta država doumela, da tu živijo tudi mačke in da je treba tudi za njih ustrezno poskrbeti?!
Uporabniški avatar
Jagoda
Moderator
 
Prispevkov: 164
Pridružen: 20 Nov 2013, 21:09

Re: Prostoživeči mačji mladiči

OdgovorNapisal/-a Šlepi » 28 Jan 2014, 11:31

Zanimivo vprašanje. Al pa tudi ne, glede na zanimanje :rolleyes: Meni se zraven porodi še nekaj podvprašanj. Ali so vsi ti mladiči ulovljeni brez mam in kako to? Ker se mi statistično ne zdi verjetno, da bi jih v tako zgodnji starosti toliko ostalo brez mam. In če kljub vsemu ja, kolikšna je verjetnost preživetja 3 mesečnega mladiča, ki se ga s/k in vrne v okolje? Kako se preveri, da so v resnici brez mam?
Sicer se mi poraja še nekaj vprašanj, pa se mi zdi, da so bla že tista od Jagode preveč, pa jih raje ne naštevam naprej :biggrin: Da ne bo pomote, jaz sicer sem za metodo TNR, ampak tako, ki omogoča preživetje in boljše življenje v prihodnje.
Hello, hello remember me? I'm everything you can't control :pardon:
Uporabniški avatar
Šlepi
Registriran uporabnik
 
Prispevkov: 476
Pridružen: 25 Nov 2013, 22:42

Re: Prostoživeči mačji mladiči

OdgovorNapisal/-a Malina » 28 Jan 2014, 14:09

Kako naj tu odgovorimo na sicer zelo bazična vprašanja, če pa še odgovorni v pristojnih inštitucijah, ko jih čisto uradno vprašaš in želiš vedeti, kako je točno ta problematika v predpisih regulirana, take stresajo, da najprej ne veš, "šta je pisac htio da kaže", potem pa ugotoviš, da pojma nima, o čem flanca. In da si na istem kot prej - preden si vprašal.

Mačke pa še naprej poginjajo kot naša Snežka - Snežka, ne Snežinka, da ne bo pomote! Snežinki se je usoda nasmejala od ušesa do ušesa, veliko njih pa nima te sreče. Snežka vsaj ni poginila v bolečinah in sama, zavlečena v kakšno grmovje..:cry:

Kakšen nadzor neki...kogakoli ali česarkoli...statistika šteje, število...mačke bodo pa že nekako, saj so "potrošna roba, pa jih je itak preveč". :mad: :mad: Za kužke se bomo mogoče malo potrudili...
Uporabniški avatar
Malina
Registriran uporabnik
 
Prispevkov: 1158
Pridružen: 25 Nov 2013, 16:45


Vrni se na ZAŠČITA IN VARSTVO ŽIVALIKdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron