Tudi sama sem bila zasvojena z okusom mesa. A sem se zavestno odločila, da nikoli več...zasvojenost je bila tako huda, da še sedaj po toliko letih včasih sanjam, da jem meso...
.lahko povem da sem 90% veganka in da mi ničesar ne manjka..
Dovolj je bilo mučenja, groze...vsak lahko pri sebi spremeni kar zmore...Nekateri zmanjšajo vnos živalskih stvari drugi ne zmorejo. A če obstaja zavest, da je NAROBE, kar delamo živalim...je še upanje... 
Kako je to potem normalno?! Verjetno v primerjavi z 500 leti nazaj pa še mnogo več.
(mojemu fotru je naprimer zelo težko razložit, da to ne pomeni, da nažigam superbio tofu za 100evrov na kilo cel dan, ampak za kosilo pojem krompir, zelenjavo, zelenjavni zrezek ali pohan sir ali kaj podobnega in solato) Osebno se mi zdi, da imamo ljudje, glede na to, da smo vsejedi po naravi, izbiro. In če se nekdo odloči da ne bo jedel mesa zaradi moralnih razlogov jih nehajmo kritizirat! Vsak se odloči zase, s tem če kdo je ali ne je meso, pa na tretjo osebo nič ne vpliva. Nehajmo vedno iskati napake v dobrem.
. Babica mi kar naprej tečnari z govedino in govejimi juhami itd. Sem ji že stokrat razložila pa nič. Zdaj pa nič več ne rečem, vzamem meso, ga skuham kužku pa je

B&E napisal/-a:Osebno se mi zdi, da imamo ljudje, glede na to, da smo vsejedi po naravi, izbiro. Vsak se odloči zase, s tem če kdo je ali ne je meso, pa na tretjo osebo nič ne vpliva.

Jaz tudi ljudem daje spoštovanje in pričakujem da mi ga dajejo nazaj
Foter je zagrižen mesojedec, ampak ga moram zelo pohvalit, saj si drug drugemu dava vzajemno mir in si ne teživa z brezveznimi forami, ker oba veva, da ne bova drug drugega prepričala in se lahko samo kregava in se zato raje kaj drugega pogovarjava.
B&E napisal/-a:To se čisto strinjamJaz tudi ljudem daje spoštovanje in pričakujem da mi ga dajejo nazaj
Foter je zagrižen mesojedec, ampak ga moram zelo pohvalit, saj si drug drugemu dava vzajemno mir in si ne teživa z brezveznimi forami, ker oba veva, da ne bova drug drugega prepričala in se lahko samo kregava in se zato raje kaj drugega pogovarjava.
Pa tudi ko sebe pogledam, vidim da so name bolj vplivali (tudi za druge stvari) ljudje z pozitivnim vzgledom, nikdar pa ne z tečnarjenjem
prepricevati prepricane je bolj ali manj brezplodno pocetje. Vsak ve sam zase,kako se orientira, informacij je v danasnji cyber dobi vec, kot jih lahko posameznik predela...naj se odloci vsak po svoje.
...kako zelo se strinjam z zapisanim... 

Vrni se na LAJKA GLASNO RAZMIŠLJA
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov