PIKA

PIKA

OdgovorNapisal/-a *šiva* » 11 Jul 2017, 12:40

Kako grdo od mene, da Pika še nima svoje teme :sad: :negative: .

Pika je pod našim skrbništvo že od konca marca. Njena zgodba se je začela takole:

Pika je ena izmed tistih živali, pri kateri je kar nekaj ljudi zamižalo in šlo naprej. Stara je okoli 7 let, živela je v neprimernih horderskih razmerah (desna slika zgoraj). Po nekaj mesecev trajajoči kalvariji s skrbnikom je psička končno pod našim okriljem, saj se je že na prvi pogled videlo, da je z njo nekaj hudo narobe.
.. Pika ima SLADKORNO BOLEZEN :sad: .

Uboga reva je v roku dobrega meseca pri nas 3 x padla v diabetično komo in po večdnevni hospitalizaciji je danes stabilna. Ima poškodovana jetra (potrebuje zdravila), je slepa (ima katarakto na obeh očesih), potrebuje posebno hrano za diabetične pse, inzulin 2 x dnevno in merjenje glukoze v krvi (3 - 4 x dnevno). Ampak Pika je borka z ogromno željo po življenju, zato smo se odločili, da ji to omogočimo. Nujno pa potrebujemo vašo pomoč, saj stroški že do sedaj presegajo stanje na našem računu (KLIK).

Slika
Homo homini lupus est.
Uporabniški avatar
*šiva*
Moderator
 
Prispevkov: 1602
Pridružen: 20 Nov 2013, 21:07

Re: PIKA

OdgovorNapisal/-a *šiva* » 11 Jul 2017, 12:43

Pika je nekaj dni preživela na veterini, saj se nam je dozdevalo, da bi lahko bil vzrok njene sladkorne bolezni povezan še s kakšno drugo zadevo oz. stanjem. 14 dni je preživela na veterini, kjer smo opravili ultrazvok, merjenje glukoze vsako uro, številne analize krvi in urina, pa vetrjetno še kaj (KLIK) :sad: .

Bila pa je sigurno najbolj priden in dobrovoljen pacient :).
Slika
Homo homini lupus est.
Uporabniški avatar
*šiva*
Moderator
 
Prispevkov: 1602
Pridružen: 20 Nov 2013, 21:07

Re: PIKA

OdgovorNapisal/-a *šiva* » 11 Jul 2017, 12:51

Danes pa je za Piko dan D. Nekako smo ji umirili nihanja glukoze in se hitro odločiti ali ji damo priložnost, da ponovno spregleda ali ne tvegamo kakšnih komplikacij. Ampak, ker smo vsi po vrsti ugotovili, da je vid zelo pomemben čut in da si želimo zanjo, da bi lahko ponovno videla, smo se odločili, da se podamo v malce burne vode, zaupamo dr. Zemljiču in Pika je tako danes na operaciji oči, kjer se bo poskušalo odstraniti poškodbe, ki jih je prinesla nezdravljena sladkorna bolezen. Po 3 urnih predpripravah (dajanje različnih kapljic na vsake 5-10min) in temeljitih preiskavah operacija ravnokar poteka in močno močno držimo pesti :angel: :angel: .

Srečno, Pikica :dogpet: <3 :kiss: .

Pogumna Pika Poka :shetruce:
Slika

Pred operacijo smo pridno dajali kapljice..
Slika

Nato smo preverili kako se odzivata očesi na svetlobo..
Slika

Slika

.. dobili smo pomirjevalo..
Slika

..in odšli v deželo sanj..
Slika
Homo homini lupus est.
Uporabniški avatar
*šiva*
Moderator
 
Prispevkov: 1602
Pridružen: 20 Nov 2013, 21:07


Vrni se na IŠČEJO DOMKdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron