PASJI BOJI

PASJI BOJI

OdgovorNapisal/-a *šiva* » 28 Avg 2014, 19:34

UVHVVR - Alma mater sprenevedanja

Po umoru Tineta Resnika v Litiji in odkritju psov, ki jih je kriminalna združba uporabljala za pasje boje, so začele prihajati na plan informacije o organiziranih pasjih bojih tudi na drugih lokacijah po Sloveniji. Inšpektorji UVHVVR (takrat še VURS) pa niso nikjer opazili prav nič sumljivega. Ista inšpektorica, ki je vodila postopek glede psov iz Litije, je na osnovi prijave DZZŽ Ljubljana na isti lokaciji opravila ogled že l. 2006 - in ni ugotovila nobenih nepravilnosti niti na psih opazila poškodb, značilnih za pasje boje, čeprav je predstavnica društva trdila nasprotno. Je pa vse to opazila mnogo kasneje - novembra 2011, ko se zaradi umora organizatorja pasjih bojev ni več dalo tiščati glave v pesek. Psi so bili evtanazirani in na VURS je ponovno zavladal blažen mir.

Nekaj manj kot leto pred litijskimi dogodki je naše društvo prejelo informacijo, da se na vrtičkih ob Letališki cesti v Ljubljani nahaja več psov bull pasme, eden izmed njih s hrvaškim čipom (kot je kasneje ugotovil inšpektor) in da so okoliščine skrajno sumljive. Vrtiček smo si ogledali, posneli nekaj zelo nazornih fotografij, ki smo jih priložili prijavi, ter poslali na VURS. Našli smo 6 psov, ki so bivali zelo podobno, kot je bilo opisano za razmere v Litiji: priklenjeni na verigah, okrepljenih z debelimi ovratnicami, razporejenih tako, da so bile verige sicer prekratke, da bi se lahko dosegli, vendar so lahko prišli precej blizu en drugemu. Na enem psu je bilo opaziti sveže rane na ličnici in taci, drugi so bili brazgotinasti, dva psa pretirano shujšana, ena psica je imela popolnoma zagnojene oči. Voda v posodah je bila umazana in polna alg, posod za hrano nikjer. Prav tako ni bilo daleč naokoli žive duše. Celo laiku bilo je jasno, da se nekaj čudnega dogaja.

Ko smo prejeli odgovor od inšpektorja, ki je primer obravnaval, nismo mogli verjeti svojim očem. Trdil je, da je za pse ODLIČNO poskrbljeno, da jih lastnik redno sprehaja po PST (pse, ki morajo biti priklenjeni na verige, v kombinaciji z močnimi ovratnicami?!), da imajo dvoprekatne koče iz uvoza...in še nekaj podobnih nebuloz. Ker smo drezali dalje in ga opozarjali na dejstva, smo bili deležni samo še dodatne porcije cinizma. Čez nekaj časa smo z ne prav lahkim srcem šli ponovno pogledat na vrtičke in tam psov ni bilo več. O vsem je bila obveščena tudi Policijska postaja Moste, saj smo vso korespondenco pošiljali v vednost tudi njim, pa ni bilo čisto nobene reakcije.

In ko Mariborčanka na spletu objavi, da je dog fighter in še vse, kar spada zraven, gospa direktorica UVHVVR še vedno začudeno strmi v kamero in zatrjuje, na pri njih pasjih bojev ne beležijo. Ko pritisk javnosti in medijev ne pojenja, se malo omehča in potarna, kako težko je pridobiti dokaze, pa vroč kostanj potiska v roke policiji - ki ji je ravno tako zelo težko.
Spletne strani da niso dokaz? Zakaj pa potem gospa direktorica dopušča svojim podrejenim, da so tovrstni dokazi v njihovih postopkih pogosto zelo odločilni?

Dejstvo je, da pasji boji potekajo tudi v Sloveniji, pa so pristojni organi preveč prestrašeni, da bi kaj konkretnega ukrenili. S tem, ko to tiho dopuščamo, kriminalcem rastejo peruti in premikajo meje dovoljenega - do kod? Dovolj imamo nasilja tako nad ljudmi kot nad živalmi, zato zahtevamo od pristojnih, da ukrepajo. Če pa volje in poguma ni, pa naj se ukvarjajo s stvarmi, ki so jim dorasli, ter prepustijo prostor ljudem, ki premorejo več načel in odločnosti.

Ko človek zagleda tak prizor, ti prav zaledeni kri..
Slika

Slika

Tale kuža je imel tako poškodovano sprednjo desno taco, da je sploh ni položil na tla.
Slika

Tale kuža nima bojnih ran, kajne gospoda? Ne, do tega je verjetno prišlo med igro.
Slika

Slika

Tudi tale kuža se je samo malce preveč razigral, kajne?
Slika

Slika

Tole je čisto normalno, da svojega pasjega prijatelja znotraj pesjaka "pritrdiš" še z debelo verigo, da o poškodbah ne govorimo..
Slika

Slika
Homo homini lupus est.
Uporabniški avatar
*šiva*
Moderator
 
Prispevkov: 1602
Pridružen: 20 Nov 2013, 21:07

Re: PASJI BOJI

OdgovorNapisal/-a Slavica » 28 Avg 2014, 21:23

:text-goodpost:
Slavica
 

Re: PASJI BOJI

OdgovorNapisal/-a moksa » 29 Avg 2014, 07:17

V ponedeljek, 1.9., bo na TV Tedniku (SLO1) prispevek o pasjih bojih pri nas.
moksa
Registriran uporabnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 25 Dec 2013, 17:14

Re: PASJI BOJI

OdgovorNapisal/-a *šiva* » 29 Avg 2014, 10:03

Krasno, moksa hvala za podatek :text-thankyouyellow: .
Homo homini lupus est.
Uporabniški avatar
*šiva*
Moderator
 
Prispevkov: 1602
Pridružen: 20 Nov 2013, 21:07

Re: PASJI BOJI

OdgovorNapisal/-a Slavica » 29 Avg 2014, 20:17

'Čadonič Špeličeva je edina v državi, ki v rokah drži jokerja, s katerim lahko nekomu odvzame mučeno žival'

http://www.24ur.com/novice/slovenija/pasji-boji.html
Slavica
 

Re: PASJI BOJI

OdgovorNapisal/-a Didi » 03 Sep 2014, 12:38

Berem Lajkine komentarje v ustavimo pasje boje na FB pa me čist tak zanima čemu taka nastrojenost proti Klemenčičevi?
Didi
Registriran uporabnik
 
Prispevkov: 143
Pridružen: 10 Mar 2014, 19:35

Re: PASJI BOJI

OdgovorNapisal/-a *šiva* » 03 Sep 2014, 12:53

Kakšna nastrojenost proti Klemenčičevi, Didi?
Homo homini lupus est.
Uporabniški avatar
*šiva*
Moderator
 
Prispevkov: 1602
Pridružen: 20 Nov 2013, 21:07

Re: PASJI BOJI

OdgovorNapisal/-a Didi » 03 Sep 2014, 14:22

Zadeva je zelo težka in včasih tudi nemogoča, z našimi "strokovnjaki" pa si zelo težko kaj pomagaš, saj je veliko lažje napisat, nevaren pes, nemogoča prevzgoja in evtanazija, je pa zadeva malce bolj razvita v sosednji Avstriji.

citirano iz skupine Ustavimo pasje borbe, iz komentarja na Tednikov prispevek

Tak čudno so mi zveneli tele navednice, pa nekako ker je ona načeloma edina ki reče ja nemogoča prevzgoje treba je psa evtanazirat, tko zelo nastrojeno izpade. Z našo malo bučo hodimo k njej v šolo, ja sva imela marsikak pomislek glede recimo kako ustavit lajanje o čemer mislim da sem tudi pisala, pa smo se pogovorili in našli rešitev ki zakleže in ustreza tudi nama. Uglavnem bili smo že večkrat prisotni med samo prevzgojo nevarnega psa, pri enem agresivnem smo celo pomagali ( fejst ponosna mama :cool: ) in nikoli in nikdar nisem dobila občutka da bi kr tako ker se ji lih s prevzgojo nebi dalo ukvarjat rekla ah tega pa kr evtanazirajte pri tem pa prevzgoja ni mogoča. Res iskreno vrjamem, da še ni odklonila, ni praktično podpisala smrtne obsodbe psu pri katerem je obstajala vsaj najmanjša možnost, da bo pes enkrat sposoben življenja v družbi. To govorim prevsem na podlagi psov ki sem jih sama imela priliko videt med prevzgojo.

pa da ne bo kake pomote vprašanje je bilo samo informativne narave, me je pač zanimalo od kje slabe izkušnje z njo, pa sem zgleda narobe interpretirala :)
Didi
Registriran uporabnik
 
Prispevkov: 143
Pridružen: 10 Mar 2014, 19:35

Re: PASJI BOJI

OdgovorNapisal/-a *šiva* » 03 Sep 2014, 16:21

Didi, zgornji citat se ni nanašal nanjo, jaz z njo še nisem imela kontakta, mišljeno je bilo splošno vsi te veliki "strokovnjaki" (tudi v aferi bulmastifi) pa tudi v primeru Litijskih pitbulov, ki so jih na hitro pospravili. Je pa res, da pri nas strokovnjaki večinoma samooklicani strokovnjaki, ki pa delajo po metodah, da ni da bi govoril o njih, tudi sama sem se nanje obrnila v Atlasovem primeru (na začetku) pa so ali sploh ne odpisali ali pa imeli takšne neumne predloge, da mi ni ostalo drugega kot da ga sami spravimo na prave tire (kolikor je to mogoče).
Homo homini lupus est.
Uporabniški avatar
*šiva*
Moderator
 
Prispevkov: 1602
Pridružen: 20 Nov 2013, 21:07


Vrni se na LAJKA GLASNO RAZMIŠLJA



Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

cron