NEMO

NEMO

OdgovorNapisal/-a *šiva* » 13 Dec 2017, 21:04

Pred tednom dni smo v našo oskrbo prevzeli tegale malega borca. Najden je bil negiben, premražen, s polomljenima obema stegnenicama, z na treh mestih zlomljeno medenico, zdrobljenim kolkom in poškodovanim očesom. Vse to je bilo najverjetneje posledica bližnjega srečanja z avtomobilom. Onemogel je obležal.

Poškodbe so bile res hude, najbolj pa nas je šokiralo dejstvo, da so se vsi ti zlomi že začeli (seveda nepravilno) zaraščati, kar pomeni, da temu revežu VEČ KOT 1 TEDEN, ko je vlekel zadnji nogici za sabo, ni nihče pomagal, ali vsaj poklical zavetišča!!

Kužka smo takoj po klicu na pomoč prevzeli, ga peljali k ortopedu, ki je s precej truda ponovno zlomil in naravnal obe stegnenici, obe tački fiksiral s ploščicami in 16!! vijaki. Odstranil je tudi glavico stegnenice v poškodovanem kolku in nam vlil upanje, da bosta tački nekoč spet normalno funkcionirali.

Pri temeljitem pregledu je bilo tudi ugotovljeno, da ima za levim očesim zrklom obsežen hematom in v petek nas čaka tudi srečanje z oftalmologom.

Nema bomo zagotovo s pomočjo vrhunskega ortopeda (najlepša hvala, dr. Novak) postavili na vse štiri tačke, da bo spet veselo tekal naokoli. Upamo, da bomo tudi s pomočjo vrhunskega oftalologa (najlepša hvala, dr. Zemljič) ohranili tudi njegov vid. Nikakor pa ne moremo preboleti dejstva, da se je kuža s tako težkimi poškodbami najmanj teden dni mučil vsem na očeh, pa mu nihče ni pomagal. Kaj se dogaja z ljudmi - mar večina več ne premore kančka empatije?

Slika

Stanje pred..
Slika

.. med..
Slika

.. in po operaciji..
Slika

Slika

Slika

Nekaj držanja pesti sigurno ne bo odveč :sad: .
Homo homini lupus est.
Uporabniški avatar
*šiva*
Moderator
 
Prispevkov: 1602
Pridružen: 20 Nov 2013, 21:07

Re: NEMO

OdgovorNapisal/-a *šiva* » 26 Apr 2018, 08:09

Nemo je začasni dom spremenil kar v stalnega :yahoo: .
Homo homini lupus est.
Uporabniški avatar
*šiva*
Moderator
 
Prispevkov: 1602
Pridružen: 20 Nov 2013, 21:07


Vrni se na LAJKIN ARHIVKdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

cron