.*šiva* napisal/-a:.......
Dragi Ventilko, danes je super dan, upam, da se bo kolut volne začel razpletat in razpletat in razpletat...![]()
.

Kala tudi.
Pa jih spustiva in že na daleč vidiva dve gospe z malima kužkoma. Vsak sojega priveže nakar se mali črni sname z povodca in k sreči ga lovita okol in tudi ujameta. Ajde to še gre.
Pol pa proti nam na fleksiju
, (ki ni povodec in nikol ne bo). Direkt nasmejane mame svoje cucije navižata do Aske in cmoki, koki pa galop naprej proti Kali.
Takrat dvignem glas in rečem "STOP.. gospa." Ona meni" a sta psičke? Pol bo pa vse v redu, ker moj je ON" in jaz..."Nč na bo u redu, ker to nima nobene zveze...Če bo vaš tišov u mojo Kalo bo malca" In sta šokirano užaljeni...obe. Če pa kej sovražm, je pa to tišane cuclnov u mojo Kalo, brez da bi normalno preverili, če ji to sploh ustreza. Ne vem a mislijo, da mora čist vsacga psa prenašat al kva...Pa mu najbrž ne bi nč nardila, saj je stara osem let(skoraj) in velikokrat skupaj z več kot 50 psi. Ampak to še ne pomen, da jo moram držat na kratko, ker se nasprotnemu sprehajalcu zdi primerno, da svoje pse dajo na tri metre flaksija....Če bo pa šausnila bo pa označena za nevarnega psa. Ne maram neodgovornih lastnikov psov... 

; saj vemo, da jih imamo radi, ta kosmatovja naša, ampak 
Da za njiju sploh ni druge možnosti, kot posvojiti psa.

.

Račka napisal/-a:Je tale komu namenjen??

Tam pa se dogja. Najprej enga kužka lovita, mau sm pa ke...pa revčku ni jasno zakaj ga jagata. No končno je privezan in se iz oprtnice "izmigolji" drugi. Mi pa mirno čakamo, da ga ujameta in pripneta.
Oba mala psa sta na fleksiju, ki NI povodec. In nikoli ne bo.
No in gremo drugi proti drugim. Najini volčji ob nogi na poleg, gospe pa tko mal v galop in direkt ciljata proti nam...Prvi cucui doseže Asko, ki je rojen pacifist in mama se že na daleč dere, "a sta psički?" Darko pravi "ja sta zakaj'''"Oooo pol pa u redu, ker naša sta psa in bo u redu" in sili na treh metrih fleksija naprej proti Kali....Men pa lase u luft in pravim "Gospa STOP, kako pa VI veste da bo v redu? " "Jjaaaa, ker je moj do psičk u redu," mi strokovno utemelji in tera svojega pikija plečne višine 20 cmm proti moji Kali,plečne višine 65cm, ki me že pošteno vleče..."MOJA PA NI U REDU"
se mau zaderem...in mama se ukoplje,
"kako pa vi gospa veste kako bo moja odreagirala, brez da vprašate?" jo pobaram. " A vi res mislite, da mora moja psica trpeti vsakega cuclna, da ji šari pred gobcem po riti itd...? A se vam ne zdi, da ji tega ni treba...Vam svetujem, da vprašate, če je to drugim sploh všeč.".
.Obstanta šokirani....verjetno mislita, da je Kala en kiler. Pa ni ..v osmih letih ni nikomur storila čisto nić, pa je v skupini tudi do sto psov med akcijami in vajami reševanja. In vsi so vzgojeni tako, da ne silijo drug v drugega. In vodniki ravno tako. Ker tudi jaz ne tišim v vsakega....Samo ne maram ljudi, ki mislijo, da si lahko vse privoščijo brez vprašanja...le zakaj? In če bo moja Kala enkrat nervozno šavsnila....bo označena za nevarnega psa, ker se nekateri judje ne znajo obnašat.
Fleksije bi prepovedala takoj, ker redno vidim pse na treh možnih metrih, ki silijo v druge lastnike psov in pričakujejo, da morajo biti veliki psi vzgojeni, mirni in tolerantni do malih , ki so ponavadi na robu živčnega zloma z veliko laježa in zaganjajnja proti mojim....pridnim, velikim in VZGOJENIM 
... al pa vidim v prihodnost. 
Vrni se na ČVEK O VSEM IN MARSIČEM
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 29 gostov