ATLAS in druščina

Tukaj se lahko poslovite od svojega prijatelja

ATLAS in druščina

OdgovorNapisal/-a *šiva* » 01 Jan 2014, 14:00

Atlas je pes, o katerem nas je obvestilo Društvo za zaščito živali Koroške, saj so v njihovih koncih našli tole:
Slika
Slika
Slika

Atlas je seveda po regelcih šel v zavetišče, odkoder smo ga prevzeli v svoje okrilje.

Takole prestrašen se je parkiral sredi dnevne sobe prvi dan in mu ni bilo čisto nič jasno :)
Slika

Takole je o njegovi zgodbi zapisala punca, ki je imela ogromno pri tem, da je Atlas danes kjer je <3 :

"Atlas je kuža z zelo žalostno zgodbo. Dneve, mesece ali pa mogoče kar celo njegovo življenje je bil privezan na kratki jekleni verigi, brez zavetja, hrane in vode. Njegovo trpljenje so gledali sosedje in tudi mimoidoči, vendar nihče ni storil ničesar. Nihče ni prijavil zanemarjenja in mučenja. Rajši so se obrnili stran kot, da sploh ni živo bitje. Po dolgem času bede je končno prišel dan, ko je nekdo ukrepal. To je bila prijazna gospa iz Karitasa, ki je njegovemu lastniku prinesla paket. Njegov bivši lastnik je prav tako živel v neprimernih razmerah, vendar to ni izgovor, da lahko kaj takšnega storiš živemu bitju. Če ni mogel skrbeti zanj, bi moral poiskati pomoč, ne pa, da gleda kako hira in trpi. Kaj se je zgodilo z lastnikom ne vem. Vem pa, da bo tudi on slej kot prej plačal za svoje grehe.

Gospa je naredila prijavo in tako so se na DPMŽ Koroška takoj odzvali. Šli so pogledati v kakšnem stanju je kuža. Prizor je bil grozljiv in sledila je prijava na Vurs. Kužka so odpeljali v zavetišče Zonzani.

Ko sem videla objavo o njem sem jokala kot dež, odločila sem se ukrepati in mu poiskati začasni dom. Takoj sem stopila v akcijo. Klicala sem na DPMŽ Koroška in poizvedovala kaj in kako je bilo. Bilo so prijazni in mi povedali potek odvzema. Ni bilo zapletov, saj je bil kuža zelo prijazen. Opravila sem še nekaj klicev, iskala dom in molila, da ga čim prej najdem. Tako sem se spomnila na Društvo Lajka. Kot že veste so v tem društvu čudoviti ljudje in vedela sem, da se lahko obrnem na njih. Po pogovoru z gospo Melito sva sklenili, da bo Atlas pri njih začasno nastanjen. Jaz pa sem veselo težila Zonzaniju in imela kontrolo.

Povedali so mi, da je hvala bogu njegovo zdravstveno stanje stabilno in, da predvsem potrebuje hrano. Ves čas je iskal bližino človeka. Nežen dotik. Ljubezen. Zanj je zavetišče predstavljalo nekaj lepega, saj drugačnega doma ni poznal. Poznal je le bedo in trpljenje. Malo so ga postavili na noge, vendar verjamem, da bi lahko v enem mesecu storili več. Nekje dvakrat tedensko sem jih klicala in preverjala stanje. Želela sem jim dati vedeti, da so pod drobnogledom. Vseeno niso storili vsega kot bi morali. Povedala sem jim, da ga naj družijo z ostalimi kužki, saj bo v novem domu živel tudi z drugimi živalicami. Tega niso storili. Niso želeli. Revček je bil skoz sam.

Komaj sem čakala, da pride tisti dan ko bo končno šel na boljše.

V sredo 9.11.2011 so odšli ponj. Kljub temu, da žal nisem bila zraven sem bila nervozna in presrečna hkrati. Dobila sem klic, da je Atlas na poti domov, da je velik, predvsem pa zelo prijazen in ljubezniv kuža. Malo nas je bilo strah kako se bo razumel z ostalimi živalicami, vendar se je hvala bogu vse dobro izšlo. V novem domu je spoznal nove prijatelje, spoznal je, da je resnično lahko človeška roka nežna. Spoznal je, da se lahko tudi igra, uživa in, da je lahko življenje lepše. Njegova zgodba še ni končana. Vsekakor pa je sedaj na lepši poti življenja. Čaka ga še dolgo okrevanje in ko bo pripravljen, bo odšel v novi ljubeči, varen in stalen dom.

Tu se moja zgodba o njem konča. Od sedaj naprej vas bo o njem obveščalo Društvo Lajka.

Se pa želim še iskreno zahvaliti gospe Meliti in njeni družini, ki so nesebično priskočili na pomoč in ga sprejeli v svoj dom. Hvala, ker ste tako čudoviti in vam ni vseeno! <3

Objem, Renata"


To je bil pes, ki je bil tako prestrašen, da je skakal v ljudi, pse, psice, mačke, ni važno samo, da se je premikalo. Dolgo časa in truda smo vložili vanj in počasi je postajal vedno bolj zaupljiv, počasi je verjetno začel verjeti, da bo vsak dan (večkratdnevno) dobil hrano, vodo, igrače mu itak niso bile jasne, za nas je bil nekako tak občutek kot da bi imeli doma 30kg nevzgojenega mladiča. Hitro smo ugotovili, da se zelo hitro uči in počasi smo napredovali do te mere, da je začel sprejemati psice, psi so bili še malo delikatni, a ko smo ga še kastrirali, je počasi nehal težiti in se začel orientirati na druge, lepše stvari v življenju kot je recimo ŽOOOOOGICA :smiles:

VIDEO Atlas in pasji park

Atlas se je pri nas srečal z dvema dihurjema, podgano, morskim prašičkom in počasi smo ga naučili, da noben od teh ni hrana, ampak se to pusti pri miru in začeli smo živeti v harmoniji..
Slika

.. okoli Božiča smo ga oddali na probo "super" kinologu in strokovnjaku, ki ga je še isti dan, čeprav smo se zmenili drugače spustil z vrvice in Atlas je pobegnil, "gospod" nas niti obvestil ni, da Atlasa več nima, povedal je, ko smo ga naslednji dan poklicali, iskali smo ga kot zmešani, Atlasa ni bilo nikjer, polepili smo ulice, objavili na fbju in drugih medijih, ko nas je, ko smo bili že čisto obupani, poklicala gospodična, ki ji bomo hvaležni za vedno, da se skriva pod grmovjem ob železniški postaji, a če je želela k njemu je pobegnil, v trenutku smo bili tam in na smrt prestrašenega Atlasa lovii po tirih, ko mu je naenkrat kliknilo kdo smo in je prišibal s tako hitrostjo, da nas je prevrnil po tleh :romance-inlove: .

Spet smo bili skupaj in počasi začeli ugotavljat, da nekako "čudno" drži glavo, kakšen mesec kasneje so se začeli pojavljati neki čudni nepojasnjeni "napadi", kjer ga noge niso več ubogalem oči pa so mu trzale levo-desno, seveda smo ga odpeljali k veterinarju, ki je ugotovil med drugim, da ima zamaknjen ledveni in križni del hrbtenice, drugega pa se z rtgjem ni ugotovilo.. Ker so se napadi pojavljali na vsak drug dan skoraj, smo se odločili, da ga odpeljemo na CT v Avstrijo (kjer so veliko prijaznejše cene kot pri nas). Tam so ugotovili, da ima poleg vsega še možganski tumor in to tak (seveda baksuzni kot smo), ki ga še niso videli. V bistvu se je na CTju videla "kroglica" točno v centru malih možgan, konsistence kosti. Šok in žalost, a obenem upanje, da morda ni vse tako črno in da bo dokler bo.. Ponavljali smo CT, da smo ugotovili kako hitro raste in medtem se je povečala zadeva za 1mm, vse skupaj je velika cca 8mm, kar je kot frnikula recimo. Atlas razen tega, da je gluh ne eno uho, posledic tega zaenkrat še ne kaže, on je energičen in poln življenja :shetruce: .

Atlas obožuje vodo..
Slika

.. če je v kombinaciji s kongom pa še toliko bolje :biggrin:
Slika

Obožuje sneg..
Slika
Slika

VIDEO sneg

Obožuje svoje prijatelje..
Slika
Slika
Slika
Slika

Obožuje spanje (kjerkoli) :biggrin:
Slika
Slika
Slika

Tako tole sta nahitro strnjeni 2 leti našega skupnega življenja :). Se še javimo :greetings-wavingyellow: :bye: .
Homo homini lupus est.
Uporabniški avatar
*šiva*
Moderator
 
Prispevkov: 1602
Pridružen: 20 Nov 2013, 21:07

Re: ATLAS in druščina

OdgovorNapisal/-a *šiva* » 01 Jan 2014, 14:05

Aja, seveda pozabila povedati še glavno.. Atlas je tekom 2 let pri nas doživel in preživel že marsikaj, dobil je morda 2 normalna klica za posvojitev, a kasneje niso več poklicali, zato je čakal in čakal in čakal.. Ker časa takega nismo bili vajeni, smo začeli nameščati še druge začasnike, ki so vsi odšli, le Atlas je bil stalnica pri nas, kartakterno se je razvil neverjetno, postal je pravi terapevt za vse ostale prestrašene, pretepene, zlorabljene začasnike, zato se je zasmilil celo našemu očetu, s katerim sta postala pred kratkim nerazdružljiva in včeraj mu je Dedek Mraz nekaj prinesel..

DARILE :yahoo: :yahoo:
Slika

In med drugimi tudi tisto, ki si ga je najbolj želel.. DOM! Atlas je včeraj tudi uradno postal član naše družine in od danes naprej ne gre do konca svojega življenja čisto nikamor več <3 :kiss: :shetruce: .
Homo homini lupus est.
Uporabniški avatar
*šiva*
Moderator
 
Prispevkov: 1602
Pridružen: 20 Nov 2013, 21:07

Re: ATLAS in druščina

OdgovorNapisal/-a Račka » 01 Jan 2014, 14:20

JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!! :text-bravo:

Aja, pa da ne pozabim: omg , a res?? A kr pri vas ostane?? :shock: :shock:
:smiles: :smiles:

Atlas, srce... ne da je tebi danes kaj drugače, kaj praviš. Ti si si svoj dom že davno izbral, a ne. :kiss: :kiss:
Račka
Registriran uporabnik
 
Prispevkov: 789
Pridružen: 06 Dec 2013, 13:19

Re: ATLAS in druščina

OdgovorNapisal/-a Slavica » 02 Jan 2014, 07:01

končno :rolleyes: :P
Šmatlas <3
Slavica
 

Re: ATLAS in druščina

OdgovorNapisal/-a B&E » 02 Jan 2014, 07:50

Super, boljšega doma ne bi mogel najti :). Mislim da se je on za vas ze zdavnaj odlocil :).
Uporabniški avatar
B&E
Registriran uporabnik
 
Prispevkov: 1004
Pridružen: 23 Nov 2013, 13:50

Re: ATLAS in druščina

OdgovorNapisal/-a zmagica » 02 Jan 2014, 09:39

Iiiiiiiii. Ostal bo tam, kjer je ljubljen in razumljen. :sunny:
zmagica
Registriran uporabnik
 
Prispevkov: 127
Pridružen: 01 Dec 2013, 19:51

Re: ATLAS in druščina

OdgovorNapisal/-a motherwolf » 02 Jan 2014, 12:17

Nimam besed....še so srečni konci zgodb... :kissyou: :kissyou:
Uporabniški avatar
motherwolf
Registriran uporabnik
 
Prispevkov: 42
Pridružen: 28 Nov 2013, 12:06

Re: ATLAS in druščina

OdgovorNapisal/-a *šiva* » 02 Jan 2014, 15:48

Ja, Atlas je en poseben pes, ki ne bi funkcioniral pri čisto vsakemu, zato je bolje, da ga ne stresiramo več in ostane tukaj, kjer se je navadil funkcionirat na nekih seminormalnih obratih :).
Homo homini lupus est.
Uporabniški avatar
*šiva*
Moderator
 
Prispevkov: 1602
Pridružen: 20 Nov 2013, 21:07

Re: ATLAS in druščina

OdgovorNapisal/-a Malina » 02 Jan 2014, 16:53

Atlas the Šmatlas - posebnež pač. Toliko poseben, da je postal zataknjenček, kar se sicer pri Lajki zelo redko dogaja.

In ta dom mu je čisto po meri. Svoje k svojim pač. :crazy:
Uporabniški avatar
Malina
Registriran uporabnik
 
Prispevkov: 1158
Pridružen: 25 Nov 2013, 16:45

Re: ATLAS in druščina

OdgovorNapisal/-a LukaLajka » 05 Jan 2014, 12:52

Sam rekel bom enkaj, Atlasu je padla sekirca v med! :)
LukaLajka
Registriran uporabnik
 
Prispevkov: 18
Pridružen: 07 Dec 2013, 21:05

Re: ATLAS in druščina

OdgovorNapisal/-a Malina » 07 Jan 2014, 17:14

Luka, to bi morali nekako njemu dopovedat, ki je razvajena pasja rit. :P Odkar je pa veliko s tafrišnim skrbnikom, ko se je nekaj časa nazaj vrnil iz daljnih krajev, je pa razvajen u iber. :mad:
Uporabniški avatar
Malina
Registriran uporabnik
 
Prispevkov: 1158
Pridružen: 25 Nov 2013, 16:45

Re: ATLAS in druščina

OdgovorNapisal/-a *šiva* » 08 Jan 2014, 16:18

Umazan kužek je srečen kužek.. (če se slučajno ne vidi dobro, je umazan po glavi, vmes malo, pa spet po zadnji nogi in hrbtu a lot :))
Slika
.. vse dokler ne pride do banje :evil: :teasing-neener:
Slika
Homo homini lupus est.
Uporabniški avatar
*šiva*
Moderator
 
Prispevkov: 1602
Pridružen: 20 Nov 2013, 21:07

Re: ATLAS in druščina

OdgovorNapisal/-a B&E » 08 Jan 2014, 17:00

Ko smo še imeli samojeda Ledota :angel: je bil tako srečen, ko se je nasvinjal :biggrin: ko se je pa bilo potrebno umit smo imeli pa bojne plese :sdance:
Uporabniški avatar
B&E
Registriran uporabnik
 
Prispevkov: 1004
Pridružen: 23 Nov 2013, 13:50

Re: ATLAS in druščina

OdgovorNapisal/-a *šiva* » 18 Jan 2014, 17:44

Atlas je danes dobil po pošti novo ovratnico zahvaljujoč telim rokicam Elegans - za pse s stilom :verygood: .

Slika
Homo homini lupus est.
Uporabniški avatar
*šiva*
Moderator
 
Prispevkov: 1602
Pridružen: 20 Nov 2013, 21:07

Re: ATLAS in druščina

OdgovorNapisal/-a Račka » 18 Jan 2014, 17:50

Nobel! :verygood:
Račka
Registriran uporabnik
 
Prispevkov: 789
Pridružen: 06 Dec 2013, 13:19

Re: ATLAS in druščina

OdgovorNapisal/-a *šiva* » 18 Jan 2014, 17:57

Ane, takšna kot se za starčka spodobi :mocking: :mocking: .
Homo homini lupus est.
Uporabniški avatar
*šiva*
Moderator
 
Prispevkov: 1602
Pridružen: 20 Nov 2013, 21:07

Re: ATLAS in druščina

OdgovorNapisal/-a Larisa » 22 Jan 2014, 19:07

Lepotec!!!!!!! :sunny: :romance-inlove: <3
Uporabniški avatar
Larisa
Registriran uporabnik
 
Prispevkov: 154
Pridružen: 02 Jan 2014, 16:53

Re: ATLAS in druščina

OdgovorNapisal/-a ShebaPuhi » 22 Jan 2014, 19:59

Pa kako je važen vidt <3
Sheba&Puhi
Uporabniški avatar
ShebaPuhi
Registriran uporabnik
 
Prispevkov: 379
Pridružen: 29 Dec 2013, 11:11

Re: ATLAS in druščina

OdgovorNapisal/-a Slavica » 17 Apr 2014, 15:16

:cleaning: :angry-tappingfoot: :teasing-poke:
Slavica
 

Re: ATLAS in druščina

OdgovorNapisal/-a Nani » 17 Feb 2015, 22:50

Uau kakšna zgodba, potočila solze žalosti in solze neizmerne sreče. Bravo vsej družini, to zagotovno ni bilo lahko. Je pa Atlas sigruno najsrečenjši tačkar :yes: :)
Nani
Registriran uporabnik
 
Prispevkov: 8
Pridružen: 16 Dec 2014, 14:15

Re: ATLAS in druščina

OdgovorNapisal/-a Banana » 18 Feb 2015, 12:05

Ja zgodba je že za ameriški film, sam sem zelo srečen za Atlasa da se je tako lepo končala zanj. :sunny:
Banana
Registriran uporabnik
 
Prispevkov: 637
Pridružen: 06 Feb 2014, 14:51

Re: ATLAS in druščina

OdgovorNapisal/-a *šiva* » 18 Jun 2015, 14:14

Atlasu se je na desnem očesu naredil tumor, katerega bodo odstranili v ponedeljek. Kakšna misel nanj več ne bi škodila :nea: .
Homo homini lupus est.
Uporabniški avatar
*šiva*
Moderator
 
Prispevkov: 1602
Pridružen: 20 Nov 2013, 21:07

Re: ATLAS in druščina

OdgovorNapisal/-a Banana » 22 Jun 2015, 13:04

Seveda bomo mislili najn, čeprav ima najboljšo družino. :sunny:
Banana
Registriran uporabnik
 
Prispevkov: 637
Pridružen: 06 Feb 2014, 14:51

Re: ATLAS in druščina

OdgovorNapisal/-a *šiva* » 22 Avg 2017, 14:43

Bil si velik pes - Lajkina legenda. Skoraj 6 let smo preživeli skupaj.. Iz životarjenja na verigi sredi gozda si prišel v urbano naselje, polno ljudi in živali. Korak za korakom smo premagovali tvoj strah pred svetom, ki se je kazal z agresijo.

Počasi smo ti pokazali, kaj pomeni imeti dom, hrano, vodo, žoge in čisto svoj bazen, ti pa si pokazal nam, kakšen si v resnici - lojalen, včasih trmast, a vedno poslušen. Iz psa, ki je šavsal v plastične vrečke, ki so jih mimoidoči nosili v rokah, v ljudi in živali, je na plano pokukal terapevtski pes, ki je dovolil čisto vsakemu (še najraje otrokom), da se ga dotakne in poboža. Bil si mentor vsem našim začasnikom - včasih si jim pomagal pokukati v svet, spet drugič si jih umiril in jim pokazal, kako se obnaša vzgojen pes..

Bil si velik pes.. velik v vseh pomenih besede <3. Počivaj v miru, Šmatlas, radi te imamo. <3 :kiss:
Homo homini lupus est.
Uporabniški avatar
*šiva*
Moderator
 
Prispevkov: 1602
Pridružen: 20 Nov 2013, 21:07


Vrni se na ZVEZDICE NA NEBU



Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

cron