NAJA, POČIVAJ V MIRU

28. januar 2018 – NAJA, POČIVAJ V MIRU

Na današnjo lepo sončno nedeljo se je na Rakitno, kjer je bila najraje in je preživela najlepše dni svojega življenja, za vedno vrnila naša Naja. ?

Hvala Tanji iz Večno Zavetišče za sočutno in profesionalno opravljeno storitev. Hvala tudi vsem, ki ste jo imeli radi. ❤️


16. januar 2018 – NAJA, NAJ TI BO LEPO ZA MAVRICO ?

Že od prvega dne, ko smo se srečali, si se borila.. Najprej z nami, ko smo želeli odstraniti milijon bolh s tebe, nato s tumorjem, ki ti je napadel vse seske, in potem smo lepo sobivali.. Kmalu smo ti pokazali, kaj so to prijazni ljudje, kakšno je življenje, če nisi 24 ur dnevno priklenjen na verigo, kaj so to igračke, kako lepo se je s prijatelji loviti po travniku in kako super je pojesti kvaliteten obrok. Skupaj smo se učili sobivanja in uživali, ko smo opazovali kako se razvijaš v čudovito bitje, ki živi takšno življenje, kot si ga zasluži. Vse sprotne težave smo lepo odpravili, nato pa se je v nedeljo začela borba za tvoje življenje.. Pospešeno dihanje, oteklina na grlu, transfuzije.. Vse smo naredili.. Lepo je kazalo, a vendar je bilo preveč in se je danes tvoje telo predalo ?.

Hudo nam je vsem, zelo hudo, ker še danes ne vemo, kako je do peritonitisa prišlo in kako je to sploh mogoče.

Iskrena hvala vsem, ki ste nas podpirali in nam pomagali na njeni poti. Hvala veterinarski ekipi Klinike za male živali VF Ljubljana, ki ste storili vse in še več, da bi Naji rešili življenje, hvala študentom 6. letnika Veterinarske fakultete v Ljubljani, ki ste bdeli nad njo dan in noč in skušali pomagati in lajšati njene tegobe. ❤️

Najči, saj ne moremo verjeti, nihče od nas.. Vsi smo v šoku, ti pa si vsaj brez bolečin. Upamo, da si se imela lepo z nami, v naših srcih boš za vedno, nekoč pa se tako ali tako ponovno srečamo – do takrat pa naj ti bo lepo na mavrici in pozdravi Apolona ter Atlasa.


9. januar 2018 – NESREČA NE POČIVA ?

Naja je danes ponovno na veterini ?. Po tem, ko se vsakodnevno bori z bolečinami v hrbtenici in še ugotavljamo, kako bi ji lahko pomagali, si je nekako uspela zlomiti še 1 zob in enega nalomiti, zato bosta oba izpuljena ?. Danes je v skrbnih rokah odlične stomatologinje, a vseeno nas seveda skrbi zanjo ?.

Malce držanja pesti zanjo ne bo odveč ❤️.

Če kdo slučajno še ne pozna Naje in njene obupne zgodbe: NAJINA ZGODBA

Če pa je kje kakšna dobra duša, ki bi nam bila pripravljena pomagati pokriti del stroškov operacije (ocenjujemo jih na okoli 300 eur – točen znesek pa bo znan popoldne, ko jo prevzamemo), bomo pa tudi zelo veseli:

  • TRR: Lajka, društvo za zaščito in pomoč živalim v stiski,
    Cesta v Mestni log 33,
    1000 Ljubljana,
    IBAN: SI56610000001324494,
    BIC: HDELSI22
    Namen: Naja
  • SMS z besedilom LAJKA5 na 1919

2. december 2017 – NAJA JE BOLJE IN UŽIVA V SNEGU ?

Naja uživa v snežni idili, Edo je dobil okraske v frizuro, Kaira pa nad snežno odejo ni preveč navdušena. ?


9. november 2017 – NAJA PONOVNO PRI VETERINARJU ?

Ker se tele psičke očitno drži slaba karma, smo ponovno pri veterinarju na RTG, saj opažamo vedno hujše znake bolečine.

Malce držanja pesti ne bo odeveč ?.


27. september 2017 – NAJA: UPDATE ?

Najin CT je danes pokazal spondilozo na hrbtenici, zaradi katere bo verjetno vse življenje na protibolečinskih tabletah, ampak metastaz pa ni videti nikjer ?. Juhej ?!

Pogumni medvedek se je že naštimal k svojemu najboljšemu prijatelju, mi pa se res iskreno zahvaljujemo čisto vsakemu, ki je poslal sms, se odpovedal kakšni razvadi zanjo in nakazal kakšen cent na naš TRR, vsem, ki spremljate njeno pot in držite pesti zanjo ❤️.


27. september 2017  – NAJA: DAN D

Zjutraj smo šibali po travnikih, se namakali v lužah, nato pa se odpravili v Avstrijo na CT, kjer bomo izvedeli, ali je Naji tumor iz seskov kam napredoval ali ne, ter poskušali ugotoviti, zakaj včasih težko in pohitreno diha.

Malce držanja pesti za našo punco ne bo odveč ❤️.


18. september 2017 – Ni je večje sreče kot igra s prijatelji po poplavljenem travniku ???


ZDRUŽEVANJE RAZLIČNIH VRST ŽIVALI – MALA MAL’CA ?

Za vse, ki vas skrbi združevanje različnih vrst živali.. Počasi se daleč pride ?.

Naja (desno) je pri nas že skoraj 3 mesece, med katerimi doživljamo vzpone in padce, ampak z veliko vloženega truda počasi sprejema vse družinske člane (ne vidi jih več kot obrok ?) tudi ona, ki se je zaganjala v vse, kar leze in gre. S tujimi psi je še problem, na tem pridno delamo, ampak ena mala zmaga za drugo.


NAJA LEPO OKREVA

Naja lepo okreva ?. Zdaj smo spet na stopnji, ko jo moramo kar “bremzat”, da se ne napreza preveč ?. Šive po drugi operaciji smo odstranili, malce še počakamo, da se lepo zaceli rana, nato pa se podamo v Avstrijo na CT, da vidimo, kaj so tiste črne pike po pljučih, ki smo jih videli na RTG slikah.. do takrat pa Naja končno uživa tako, kot bi si zaslužila že vseh 6 let svojega življenja.

Najina zgodba, če kdo še ne pozna bele kepe:
http://lajka.org/forum/viewtopic.php?f=5&t=1956

NAJA – SAJ NI RES PA JE 2. DEL

NAJA – SAJ NI RES, PA JE 🙁

Uredi