PUŠČAVSKA SKAKAČA – IŠČEMO NOV DOM

PUŠČAVSKA SKAKAČA – IŠČEMO NOV DOM

V Novem mestu sta bili sredi ceste najdeni ljubki živalici, verjetno žrtvi dopustniškega časa: Družina se veselo odpravi na dopust, živalci, ki sta verjetno postali odveč že 14 dni po nakupu, ko so se otroci naveličali živih igrač, za katere je treba celo skrbeti (le kdo bi si mislil? ?), pa odvržejo “v naravo”. ? Če jih ne bo prej našla kakšna mačka, jih bo pa mogoče kdo pobral, če bosta imela srečo … in se odpeljejo, živali pa popolnoma izgubljene tavajo okoli. Žal ne doživljajo vse prepogosto take usode samo mali glodavci, ampak vse živali, ki jih ljudje radi poimenujejo “hišni ljubljenčki”, pa so včasih vse prej kot to. ? Psi, mačke, ptiči, plazilci … in kar je še tega, kar si ljudje impulzivno omislijo, ne da bi razmislili, v kaj se podajajo in kako bodo za žival dolgoročno poskrbeli. ?

Upamo, da se v zgornjem scenariju motimo in da sta ta dva ljubka skakača pobegnila, skrbnik pa ju zelo intenzivno išče. ?

Za vsak slučaj, če se pa nismo zmotili, jima pa že takoj iščemo nov odgovoren in skrben dom. Bila sta veterinarsko pregledana – sta samčka, sta zdrava in v dobri kondiciji.


Kontakt: 041 446 085 ali mail lajkadrustvo@gmail.com

Uredi