JUSTINA JE BOLJE

JUSTINA JE BOLJE – 1. december 2017

Justina je še vedno z nami 🙂. Skoraj 2 tedna nazaj se je tale kosmatost odločila, da nam da malo vetra in iz nič prenehala jest, bila je podhlajena in prebava se je ustavila. Po zdravilih in prisilnem hranjenju je veliko bolje … sedaj nam gredo priboljški in sveža zelenjava že zelo v slast, za brikete pa se še ni čisto ogrela, ampak počasi … hvaležni smo za vsak napredek 🙂.

Hvala, BUBA – Veterinarska ambulanta in Trgovina za male živali, da ste tako lepo poskrbeli zanjo … tudi ponoči oz. zelo zgodaj zjutraj ❤️.

Ps: hvala tistemu, ki je zanjo kupil in pustil v košari v MrPetu brikete zanjo ❤️.


JUSTINCA – UPDATE – 24. november 2017

Medtem, ko se nam zdi hranjenje samoumevno, se je ona odločila, da nas bo malo hecala in ne bo jedla. Trenutno stanje je obetajoče – hranimo se po brizgi z rahlim upiranjem, porabimo eno tono pleničnih podlog in enako se upiramo vsem zdravilom … ampak kakšen priboljšek in kakšen košček zelenjave pa s prigovarjanjem že pojemo … počasi, ampak držimo pesti na najboljše.

Hvala vsem, ki stiskate pesti zanjo.. se trudimo vsi, verjemite …


JUSTINA SE BORI – 22. november 2017

Včasih tako pride, da se svet “zatrese”, ko ti na kraj pameti ne pade, da bi se to lahko zgodilo. Dober teden nazaj je naša Justinca prenehala jesti … pa smo mislili, da ima morda težave z zobmi, jo seveda takoj odpeljali k veterinarju, kjer so ugotovili, da je z zobmi vse v najlepšem redu.

Super, ampak kaj pa ji potem je? Prebava se je ustavila, prebavila prazna, jedla ni sama nič. Ne briketov, ne zelenjave, ne priboljškov. Najhujša nočna mora za vsakega skrbnika živali 😟.

Ob izjemni pomoči in hitremu ukrepanju našega veterinarja (najlepša hvala, dr. Kastelic in ekipa), smo Justino uspavali, naredili RTG, ki prav tako ni ničesar pametnega pokazal, jo takoj dali na infuzijo + vitamine + mešanico zdravil za prebavo + prisilno hranjenje …

… kar nekaj dni smo imeli hude borbe, saj ona ne bi ne hrane, ne zdravil, ničesar … samo ležala je in resnično smo mislili, da nas bo že takrat zapustila …

… danes smo na stopnji, ko je še vedno ročno hranjena na vsake nekaj ur podnevi in ponoči (kot mačji dudarji), ampak vsaj kaže znake zanimanja za okolico, še vedno ne je sama, prebava še vedno ni takšna, kot bi morala biti – daleč od tega – ampak se trudimo …

ISKRENA HVALA BUBA – Veterinarska ambulanta in Trgovina za male živali, kjer nam vedno priskočijo na pomoč (tudi ob 3. uri zjutraj, ko je imela Justina respiratorno stisko), ki se borijo za vsako življenje, pa naj bo v očeh večine ljudi “samo še ena podgana”. Justina je posebna “podgana”, naša podgana ❤️ (Justinina zgodba: TUKAJ).

Veliko držanja pesti za Justinco ne bo odveč 😟.