POBIRAJMO PASJE IZTREBKE!

POBIRAJMO PASJE IZTREBKE! –

Današnji dopoldanski pasji sprehod po Fužinah kaže žalostno sliko kultiviranosti določenega dela tukajšnjih skrbnikov psov. Ne razumemo, zakaj le-ti mislijo, da če pade sneg, pa pasjih iztrebkov ni potrebno pobrati. ? Vsepovsod ob sprehajalnih poteh jih je videti, pogreznjene v snežno odejo, nekateri tudi pohojeni, saj jih sprehajalci niso pravočasno opazili. Verjetno v drugih delih mesta ni dosti drugače. ? Osnovna pravila obnašanja in upoštevanje predpisov za miroljubno sožitje pasjih skrbnikov in tistih, ki jih nimajo, in se pogosto upravičeno jezijo na te prve, veljajo 24 ur na dan, vse dni v tednu, 365 dni v letu, ne glede na vremenske razmere!

Jadranka Juras je pred časom na svojem fb zapisala naslednji sestavek, s katerim se ne bi mogli bolj strinjati:
“Prošnja skrbnikom/skrbnicam psov: POBIRAJTE IZTREBKE VAŠIH PSOV! Ker s tem, ko jih ne pobirate, spodbujate sovraštvo in mržnjo do psov, ki se kaže tudi v obliki nastavljanja strupov.

Sprevrženi ljudje obstajajo, zato ne razumem, zakaj jih je treba v njihovi sprevrženosti še spodbujati?! Da bo jasno, enako nemarni so starši, ki svojih otrok niso naučili, da se papirčkov od sladkarij, plastenk itd., ne meče po tleh. Ker za razliko od iztrebkov, ki se v toplem obdobju razgradijo v cca.dveh tednih, se ta plastična nesnaga razkraja nekaj sto let in za to, da jo odvržeš v smeti, ne rabiš nobene vrečke, pa je kljub temu vse naokoli polno človeških smeti!

Za pasje iztrebke prosim, uporabljajte biološko razgradljive vrečke. Hvala.”

Uredi