KALA – potrebuje pomoč

KALA – POTREBUJE POMOČ

Psička Kala ima zagotovo za sabo težko zgodovino, kar kažejo tudi brazgotine na njenem telesu. Poškodbe, ki so ji jih prizadejali neznani, vsega obsojanja vredni ljudje, pa žal niso zgolj fizične. Kala ima namreč tudi vedenjske težave – sovražno se obnaša do drugih živali. ? Do ljudi je resnično ZELO prijazna in ljubeča. Poskusili smo vse – jemanje igrače iz gobca, pregled zob, dotikanje povsod po telesu, pregledovanje in dvigovanje tačk, ne reagira niti malo, še enega ali dva poljubčka “kasiraš” ob tem.

Psička je bila najdena na bencinski črpalki, kjer je izgubljeno tavala naokoli. Bila je odpeljana v brežiško zavetišče, kjer so ugotovili, da je bila čipirana v Srbiji.

Predvidevamo, da psica ni sama prispela iz Srbije, niti da se je od tam teleportirala na bencinsko črpalko pri Krškem. Mogoče je bila objekt kakšne od mnogih “reševalnih” akcij, ki pa ni uspela, ko se je ugotovilo, kakšne težave ima Kala v odnosu do drugih psov, pa je pristala na bencinskem servisu – ne vemo, samo ugibamo. Najdbe zapuščenih psov ob avtocestah so vse pogostejše. Čudno, res čudno – ampak o tej tematiki vlada zakon molka.

Kala že več kot mesec dni ždi v Zavetišču Brežice, prav veliko časa nima več na razpolago, pomoči pa od nikoder – ampak ta psička si vsekakor zasluži še eno priložnost, če že pri uvozu ni imela sreče.

Je kje kdo, ki bi ji lahko pomagal ali pa pozna koga usposobljenega, morda tudi kakšnega behaviorista, ki bi na Kalinem primeru dokazal svoje sposobnosti in jo pravilno socializiral?


Kontakt: 041 446 085 ali lajkadrustvo@gmail.com

Uredi