PROSIMO, POMAGAJTE NAM POMAGATI MURIJU!

PROSIMO, POMAGAJTE NAM POMAGATI MURIJU!

S Koroške smo prejeli prošnjo za pomoč seniorčku Muriju, ki bo v naslednjih dveh tednih ostal prepuščen na milost in nemilost človeku, čigar odločitev in mentalitete raje ne bi komentirali. ?

Gre seveda za klasično situacijo, s kakršnimi se seznanjamo že vsaj na tedenski osnovi, občasno tudi pogosteje: skrbnik/skrbnica gre v dom starejših občanov ali umre, dediči pograbijo, kar se od premoženja pograbiti da – živali, ponavadi tudi že seniorjev, pa se poskušajo znebiti po najkrajši možni poti. ? In seveda je evtanazija prva ideja, ki takim pade na pamet.

Špela prosi za pomoč za 12-letnega Murija, ki se mu ne piše nič dobrega:
“Muri je 12 letni kuža, manjše rasti, črno-rjave barve, kratkodlak. Je umirjen kuža, ki prisotnost ljudi glasno pozdravlja od veselja, da si nekdo vzame čas zanj. Lastnica je žal umrla in gospa, ki je skrbela zanj, odhaja v dom. Žal partner te gospe noče ničesar slišati o kužku in mu je potrebno vsaj začasni dom poiskati v roku dveh tednov (do odhoda te gospe v dom). Ker je Muri že star, je tudi napol slep, morda ima pred sabo še nekaj let življenja in skrajno žalostno bi bilo, če bi se le to končalo že zdaj. Idealni zanj bi lahko bila tudi kakšna kmetija, kjer bi v miru preživel svoja zadnja leta.”.

Ali bi mu kdo lahko odprl vrata v svoj dom in mu omogočil, da se njegovo življenje izteče po naravni poti? Stroške oskrbe v začasnem domu bo krilo naše društvo.

Kontakt: 041 446 085 ali mail lajkadrustvo@gmail.com

Uredi