DVA GOLOBČKA – V ZAČASNI OSKRBI

Anže je v enem dnevu vzel pod streho kar dva nova začasnika, ki bi sicer žalostno končala na ljubljanskih ulicah, saj golobi niso več upravičeni do finančne pomoči države oziroma zavetišč, če se znajdejo v stiski, prav tako ne druge nezaščitene in lovne živali, čeprav so prav tako čuteča živa bitja in naši sopotniki na čudovitem planetu Zemlja. ?

Za stisko teh dveh golobčkov je kriv človek. Oscarja je ustrelil moški, ki takega gnusnega dejanja ni zagrešil prvič, le da se mu tega zaenkrat še ni dalo dokazati. To še pride. ? Paraliziranega Oskarja je z ulice pobrala dobra duša in ga odpeljala do veterinarja, kjer so mu rešili življenje, a precejšen del poti k popolnemu okrevanju ga še čaka.

Golobica iz Most pa se je najverjetneje najedla svežega kruha, ki ga meče tam nekdo, ki verjetno želi pticam pomagati s hrano, pa se ne zaveda, da jim s tem zelo škodi. Kruh je za ptice škodljiv, še posebej v večjih količinah. Pot v pekel je lahko tlakovana tudi z dobrimi nameni. ? Nemočno golobico je pobrala gospa, ki ji je mar za živali, jo odpeljala do veterinarja in kasneje v začasno zatočišče, kjer bo zanjo poskrbljeno še naprej.

Če se bosta goloba, ko bosta popolnoma pri močeh, odločila za svobodo in zakone narave, bosta lahko odletela, kamorkoli bosta želela. Če pa jima bo ljubša bližina varnega golobnjaka in polne sklede, bosta pa lahko delala izlete po okolici in se vračala na varno.

Srečno, Oskar in moščanska lepotička. ❤️ Breda in Sabina, vama pa iz srca hvala. ❤️

Uredi