PREDSTAVE Z DELFINI OZ. NJIHOVO ZAKULISJE

PREDSTAVE Z DELFINI OZ. NJIHOVO ZAKULISJE ?

Topli poletni dnevi so prišli, številni se odpravimo na kakšen prijeten izlet v hribe, na plaže ali v zabaviščne parke/živalske vrtove. Čeprav je tam predvsem veliko hrane, pijače in nepotrebnih materialnih stvari, so na voljo tudi različne vrste zabav in predstav, z obiskom katerih na žalost prepogosto podpiramo mučenje živali …

… predstave z delfini/morskimi levi/belugami/vstavi poljubno/ so zanje vse prej kot zabava in kvalitetno življenje …

… Življenje živali, ki nastopa v predstavah se pogosto začne v oceanu, od koder jih že kot mladiče (pogosto skupaj z mamo) izlovijo, jih transportirajo in zaprejo med 4 stene mnogo premajhnega akvarija. Prej so plavali, kolikor in kadar jim je srce poželelo, se igrali s sovrstniki, raziskovali okolico in iskali hrano, sedaj pa se vrtijo v krogih skupaj z drugimi ujetimi reveži, dobivajo mrtvo hrano in vsa “zabava”, ki jo doživijo, je rojevanje mladičev za nadaljne predstave in ure in ure treninga za pol ure zabave ljudi, ki so pripravljeni gledati veličastno žival v UJETNIŠTVU! Vodstvo teh organizacij, ki ponuja takšne predstave, pa pod pretvezo, da učijo javnost o pomembnosti ohranitve morskega okolja dobro služijo ter leta in leta zasužnjujejo živali in jih prisiljujejo v dejanja, ki jim nikakor niso naravna, še manj dobrobitna.

Zato recimo NE takšnim predstavam in se jih naslednjič raje izognimo. Če želite videti delfine, jih lahko pogosto vidite tudi v slovenskem morju, ko se sproščeno igrajo pod plovilom, ali jih opazujmo, ko se igrajo in skačejo nad gladino – to je življenje, kot ga morajo živeti in jih med tem lahko občudujemo brez da jih vznemirjamo – ?!

Resnične zgodbe iz nemškega živalskega vrta: TUKAJ

 

Uredi