HEL (ex Holly) IN DENI – ŠE ENA OD NAŠIH SREČNIH ZGODB

Foto: www.pesmojprijatelj.si

HEL (ex Holly) IN DENI – ŠE ENA OD NAŠIH SREČNIH ZGODB

Holly je prišla skupaj z Zorrom v naše naročje iz zavetišča. Iz zavetiškega boksa smo jo morali odnesti v avto, ker se ni hotela postaviti na noge, prilepila se je na tla kot palačinka. Oba sta se tresla po celem telesu, fizično in psihično sta bila v obupnem stanju. Po prihodu v začasni dom je bil avto samo še za totalno čiščenje. Nismo sicer dobili informacij, od kod sta se znašla v zavetišču, ampak po namigih smo sklepali, da izvirata iz zasega slovenskim preprodajalcem mladičev iz pasjih tovarn, ki pač nista šla v promet in sta životarila zaprta v boksih v neki kleti. Predvidevali smo, da je šlo za odvzem.

Zorro, pinč mix, je hitro dobil nov dom, posvojitelji so se zelo potrudili in danes je kuža in pol, čeprav se v njegovem obnašanju še vedno kažejo posledice preteklosti. S Holly je bila pa druga pesem. Kandidatov za posvojitev je bilo veliko, ampak ko smo jim opisali vse psičkine probleme, so dvignili roke – pes mora biti kot pušeljc, če smo že tako plemeniti, da posvajamo/rešujemo, anede? Iz Lajkinega naročja reševanje ni potrebno, so že rešeni, potrebni so le želja in pogoji imeti pasjega prijatelja za dolga leta.

Pa sta prišla Deni in njegova mama. K posvojitvi nista pristopila impulzivno, nista imela “reševalskih” ambicij. S Primorske je Deni večkrat prišel na obisk, se spoznaval s Hel – mi pa mantrali, da bi iskrica preskočila. In je – Hel je odšla v nov dom. Začetki niso bili enostavni, ampak Deni je pristopil k nadaljevanju psičkine socializacije z vso odgovornostjo – in danes je Hel ena krasna pasja dama, ker je pristala v pravih rokah. Deni Mermolja, hvala. ❤️

Celoten intervju z denijem si lahko preberete za spletnem portalu PES MOJ PRIJATELJ: TUKAJ

Uredi