KDAJ BO KONEC NAIVNOSTI IN NEOBVEŠČENOSTI?

KDAJ BO KONEC NAIVNOSTI IN NEOBVEŠČENOSTI? ?

Če želite pasemsko žival, jo kupite od kvalitetnega vzreditelja, kar seveda nekaj stane, sicer pa odprite svoj dom brezdomnim živalskim sirotam in posvojite.

Ne nasedajte šteparjem in prekupčevalcem – že milijonkrat povedano, pa očitno še vedno brez vidnega uspeha…brezvestneži si še vedno na ta račun nemoteno polnijo žepe. ?

Citiramo:

“OPOZORILO VSEM LJUBITELJEM ŽIVALI!!!!!!

Kljub temu, da celo svoje življenje pomagam brezdomnim živalim, sem naredila veliko napako in konec oktobra preko portala BOLHA kupila mačjega mladiča, oglaševanega kot čistokrvnega mucka brez rodovnika in sicer Norveško gozdno mačko. Mucka sem kupila od tako imenovane vzrediteljice (Romana S.) iz Male Nedelje, ki ima več facebook profilov, več uporabniških profilov na Bolhi, več telefonskih številk. Trenutno prodaja nemške ovčarje brez rodovnika. Takoj ko sem pripeljala mucka domov, smo opazili, da je cel bolhast, imel je gliste, težko je dihal in imel vnete oči, kljub temu da je gospa trdila, da je mucek zdrav in veterinarsko pregledan. 14 dni sem mu dajala antibiotike, da sem vsaj malo omejila bolezen. Najhuje je bilo ponoči, ker je zelo težko dihal in sem cele noči bedela, ker me je bilo strah, da se bo zadušil. Ugotovili smo tudi, da je premajhen za svojo starost in kljub temu, da bi moral biti star že 6 mesecev, je komaj sedaj začel menjavati zobke. Mucka smo do danes uspeli pozdraviti, opravili smo tudi kastracijo in vsa potrebna cepljenja. Oseba se je izdajala za vzrediteljico, pokazala mi je eno odraslo mačko, ki naj bi bila po njenih besedah mama, oče pa naj bi bil zaprt v drugi sobi. Pustila sem ji svoje podatke, saj mi je obljubila, da mi bo kasneje poslala potni list, ki ga kljub večkratnemu opozorilu do danes še vedno nisem prejela. Takrat sem začela raziskovati in na spletu našla ogromno opozoril o tej osebi – da preprodaja tako pse kot mačke, da preprodaja bolne živali, živali za katere ne more pojasniti porekla…., predvsem pa to, da prodaja več različnih “pasem” psov in mačk. Več kot očitno gre za preprodajalko, ki ji ni mar za stanje prodanih živali in gleda samo na zaslužek.
Ko smo ji povedali za naš sum in da je muc bolan, je začela klicati, nas nadlegovati in seveda je vse zanikala. V vsakem njenem smsu in klicu je grožnja, da bo vzela mucka nazaj, da ga pride iskat na dom…
ampak Oliver je moj, ga imam neizmerno rada in bom zanj skrbela do konca.
Vem, da je v veliki meri krivda tudi moja zaradi načina nakupa, vendar želim, da to objavo vidi čim več ljudi in da se ustavi kupovanje živali od te osebe. Glede na pravilnik facebooka nisem javno objavila njenega celega imena, za kakršnekoli informacije mi napišite zasebno sporočilo, kjer lahko napišem vse njene podatke in pokažem tudi sporočila, ki jih pošilja.
PROSIM ZA DELITVE, DA VIDI TO OBJAVO ČIM VEČ LJUDI!!!!!
TO PIŠEM KOT OPOZORILO VSEM MOREBITNIM KUPCEM PSOV ALI MUCK, DA SE NE BI ŠE KDO ZNAŠEL V PODOBNI SITUACIJI KOT JAZ.”


 

 

Uredi