Vsak posameznik je dolžan pomagati živali v stiski!

Vsak posameznik je dolžan pomagati živali v stiski, ne samo društveniki. Ne mislite, da ste opravili svojo zakonsko, moralno in etično dolžnost, ko opazite zlorabo živali, če zavrtite številko enega od društev in preložite svojo dolžnost na nekoga drugega.

Naj vas ne bo strah zamere sosedom, sorodnikom, znancem…prijavite zlorabo veterinarski inšpekciji. Inšpektor je zakonsko zavezan varovati anonimnost vira prijave, tako strah pred razkritjem prijavitelja kršitelju ne more biti izgovor za neukrepanje. Pa še nasvet: bodite vztrajni!

ZGODBA IZ ZAVETIŠČA TURK:

“Vaš glas lahko reši živali, ki so trpele tako, kot kuža Kaj. Če opazite mučenje živali, ne ostanite tiho, ampak obvestite o tem veterinarsko inšpekcijo!
Kuža Kaj je zelo prijazen kuža, rabi družbo, rad je z ljudmi, pa vendar nikoli ni bil spuščen iz vrvi, saj je bil karabin tako zarjavel, da ga trije ljudje niso mogli odpeti. Kuža je bil privezan pred hišo, ki je iz ene strani ob glavni cesti, z druge strani pa gre mimo malo manj glavna cesta, kužek je po vrvi dosegel čisto do ceste, je bil viden…. Pa vseeno so ljudje dolge mesece le hodili mimo. Živali so prav tako čutna bitja kot smo mi in take stvari se ne bi smele dogajati. Prilagamo fotografije psička Kaja v opomin na človeško brezbrižnost in kot poziv vsem, ki opazite mučenje živali, da ukrepate.

Kaj je danes simpatičen sfriziran mladenič, hvaležen za vsako minuto, ki mu jo namenimo. Zelo rad je zunaj, hitro je vzljubil sprehajanje in dotike, ki jih prej skozi debelo gmoto dlake sploh ni čutil. Od zdaj naprej bo njegovo življenje lepo in polno ljubezni, kot bi moralo biti že od nekdaj.”

FB ZAVETIŠČE TURK

 

Uredi