ŠOKANTNO: PRIJETEN SPREHOD SE JE KONČAL S SREČANJEM Z MEDVEDOM

ŠOKANTNO: PRIJETEN SPREHOD SE JE KONČAL S SREČANJEM Z MEDVEDOM ?

Mlada mamica in njen triletni sinček sta spregovorila o tem, kako sta zrla medvedu v oči iz neposredne bližine – le kako se je srečanje z medvedom končalo? ?

No, takole se v medijih z velikimi mastnimi črkami pojavljajo naslovi senzacionalističnih člankov v zvezi z medvedi, ki pritegejo pozornost bralcev in večini dvignejo pritisk, vsebina je pa kar pogosto “polno praznega”.

Je tudi naš naslov pritegnil vašo pozornost? Je, kajne? Ampak mimogrede smo “pozabili” napisati, da naj bi se to srečanje, ki smo si ga zamislili, odvilo v živalskem vrtu, za varno ogrado.

Sedaj pa k članku: http://lajka.org/forum/viewtopic.php?f=39&t=2007

Zavedanje, da se naše pravice končajo tam, kjer se pričnejo pravice nekoga drugega, je bistvo za ohranitev vseh živalskih vrst, ki jih zaradi neupoštevanja le-tega izgubljamo z drastično hitrostjo. Če bomo nadaljevali s tem antropocentričnim vedenjem, bomo lahko čez nekaj let vse te vrste, o katerih danes diskutiramo, videli samo še v živalskih vrtovih, ki sploh ne bi smeli obstajati. Nujna je vzgoja otrok, izobraževanje in pazljivost, pa tudi objektivnost medijev, ki s svojimi senzacionalističnimi poročanji naredijo veliko več škode kot koristi.

Zato, Slovenija, pamet v roke!

PETICIJA: https://www.pravapeticija.com/peticija_proti_interventnemu_…

Vir slike: http://www.wallpaperbetter.com/…/bears-family-mother-two-cu…

#medved #odstrel #protiodstrelu #stopkillingbears #animalsmatter#podpisitepeticijo #bear

Uredi