SVETOVNI DAN PSOV

26. 8. 2019

Danes se zaključuje Svetovni dan psov, dan, ki številnim ne pomeni nič posebnega, a vseeno je to dan, ko se nekateri od nas zamislimo, kako bi lahko izboljšali naš odnos do teh čudovitih bitij. Dan, ko si želimo, da nihče več ne bi zapustil svojega pasjega prijatelja, dan, ko ne bi nihče več kupil psa s pasje farme oz od t.i. “šteparjev” psov, dan, ko bi bile verige prepovedane, dan, ko bi vsi psi zaspali siti in na toplem ter brez bolečin in nenazadnje dan, ko se ne bi več uživalo njihovih teles..

Na sliki je Jin (http://lajka.org/…/nekoc-psicka-brez-imena-oz-jin-se-preds…/), ki je doživela in preživela že marsikaj, od večkratne zapustitve do priveza na verigo, če so sosedje pozabili, je včasih zaspala lačna in brez zaščite pred vremenskimi razmerami.. leta so tekla.. do prihoda inšpektorice, ko je našla pot pod naše okrilje.. danes je ena izmed tistih, ki so imeli srečo, mnogi od njih je nimajo..

#svetovnidanpsov #lajkarjisozakon #internationaldogday #Jinthechow#chowchow #dogstagram #dogsofinstagram #dogs_of_instagram#instadog #loveyourdog #adoptdogs #adoptaseniordog #adoptdontshop

Uredi