ČEMU SLUŽI VZREJA FAZANOV ZAVODA ZA GOZDOVE SLOVENIJE?

Foto: www.mariborinfo.com

ČEMU SLUŽI VZREJA FAZANOV ZAVODA ZA GOZDOVE SLOVENIJE?

Zavod za gozdove Slovenije, ki naj bi med drugim skrbel za zaščito naše naravne dediščine, vzreja fazane.

Tole smo našli na internetu: “V LPN Fazan Beltinci imajo tudi vzrejališče fazanov, del za lastno vlaganje v lovišče, del pa za prodajo v druga lovišča po Sloveniji in tudi v druge države Evropske unije. Odrasle fazane izpuščajo v prosto naravo spomladi, aprila ali maja, medtem, ko se mlade fazane, ki so že sposobni preživetja v prosti naravi, izpušča pozno poleti in jeseni. Fazan spada med malo divjad, med ptice oziroma poljske kure.” V članku pa jamrajo, da ti fazani niso sposobni samostojnega preživetja, kar je zelo verjetno res.

Čemu torej služi vzreja fazanov, ki spadajo med pernato divjad? Za vlaganja v domača in tuja lovišča = polaganje zelo nemočnih tarč pred puške tistim lovcem, ki jim streljanje takih živali ni pod častjo. Privoščimo si še malo sarkazma in se vprašajmo, če jim gredo na roko tudi do te mere, da jim jih mogoče še mečejo v zrak? ? To bi zagotovo prineslo dodano vrednost Judeževim srebrnikom = 10 eurom za ptico. ?

Od Zavoda za gozdove se pač ne pričakuje, da s svojimi dejavnostmi spodbuja ubijanja željne k pobijanju “pitancev” in dodatnemu stresanju svinca po poljih in gozdovih.

CELOTEN ČLANEK NA POVEZAVI: TUKAJ

Uredi