VETERINARSKA ZBORNICA SLOVENIJE PLJUNILA NA NAPORE VSEH KI SE TRUDIMO

Foto: Pes moj prijatelj

VETERINARSKA ZBORNICA SLOVENIJE PLJUNILA NA NAPORE VSEH, KI SE ŽE LETA IN LETA TRUDIMO ZA OMEJEVANJE NEŽELENIH LEGEL PSOV IN MAČK.

Dobrodošli v Republiki Butale. ?

Društva, zainteresirani posamezniki, napredno misleče občine, tudi UVHVVR, pa še kdo bi se našel – vsi se že leta trudimo na osveščanju ljudi, naj sterilizirajo/kastrirajo svoje pse in mačke, ki niso namenjeni za razplod. Eni bolj na teoretični ravni, drugi konkretno, z delom in plačevanjem veterinarskih storitev iz lastnih sredstev za živali, ki so oziroma bi sicer morale biti odgovornost nekoga drugega. Veterinarji imajo pa v tem primeru več posla in posledično več zaslužka.

In ko se nekaj veterinarskih ambulant na pobudo portala Pes moj prijateljodloči, da bodo s popusti pomagale v akciji sterilizacij/kastracij, ki naj bi jih bilo čim več, jim njihova lastna stanovska organizacija to onemogoči z neumnimi argumenti, saj nekdo v inštituciji, ki naj bi bila cvet slovenskih veterinarjev, ni opravil domače naloge in dobro prebral v spodnjem članku omenjenega pravilnika.

Akcija je zahvaljujoč inštituciji, ki bi morala biti globoko zainteresirana za reševanje problema prevelikega števila živali, odpovedana. ? Kaj menite, odgovorni na VZS, ki ste to skuhali, koliko več odvrženih in pobitih mladičev boste imeli vi osebno na vesti? Hm, saj res – pa vest sploh imate? ?

Če ste z lahkoto pogledali stran pri eklatantnih kršitvah veterinarskega kodeksa in pri grandioznih strokovnih napakah nekaterih vaših članov, ki smo jih v preteklosti prijavljali, pa seveda nič dosegli, ker vrana pač vrani ne izkljuje oči – a niste mogli v tem primeru dobro prebrati lastnega pravilnika in vsaj pustiti stvari pri miru, če se že niste domislili, da bi pozvali kolege, naj se v čim večjem številu odzovejo pozivu k tej nadvse hvalevredni in za živali dobrobitni akciji? Še dobro, da obstajajo veterinarji, ki svoj poklic jemljejo tudi kot poslanstvo in ne samo kot sredstvo za ožemanje žepov skrbnikov živali.

Sram vas bodi, kajti žal ste sterilni in očitno boste taki ostali še naprej, zgolj vi!

Uredi