BLISS

Bliss po obsežni odstranitvi uničenih zobkov in tumorja na sesku lepo okreva in je kot prerojena, poročata Kaja in Bertko. Hvala vsem, ki ste nam pomagali pri pokrivanju stroškov. ❤️
Še malo, pa bo dobila culico v krempeljce. ?? Bertko bo več kot zadovoljen z njenim odhodom – spet bo postal edini naslovnik Kajine pozornosti. ?

BLISS – PO OBSEŽNI ODSTRANITVI ?? IN TUMORJA ?
Včerajšnji dan je BLISS preživela na veterinarski kliniki. Rezultat njenega obiska: minus 11 zobkov, odstranili so tudi tumor na sesku. Tale fotka je nastala takoj po prihodu domov, ko je bila še “pod vplivom”. ??
Le predstavljamo si lahko, kako so psičko doslej boleli tako zelo propadli zobje, da jih je bilo treba odstraniti v tolikšnem številu …?
Bliss žal ni prva psička, ki smo jo dobili v naročje malo starejšo in nesterilizirano, in ki je imela tumor na seskih. Enako je bilo z Najo, z Ruby, tudi Ajka je imela tumor hormonskega izvora. Zaradi tumorja na prostati je od nas po zelo kratkem času odšel tudi Muri, pri Hugu in Paku smo s takojšnjo kastracijo dosegli, da sta se jima tumorja na anusu začela zmanjševati in sta še danes živa in zdrava. Vsi po vrsti so bili dolga leta lastniški psi. ?
Žal vse preveč ljudi še vedno verjame v pravljice o “škodljivosti” sterilizacije/kastracije in o tem, kako so vsi s/k psi debeli in leni ??. Ne trdimo, da s tem posegom lahko svoje živali popolnoma obvarujemo pred tovrstnimi obolenji, vsekakor pa se povečajo njihove možnosti za zdravje in dolgo življenje. Dodatni bonus je pa še preprečevanje neželenih legel in vsi smo bolj mirni: naše živali in mi.
?❤️Časi so težki in če nam kdo lahko pomaga pri plačilu stroškov veterinarske obravnave, bomo zelo hvaležni za poslan sms:
? LAJKA5 na 1919
ali nakazilo na TRR:
? Lajka, društvo za zaščito in pomoč živalim
v stiski
Cesta v Mestni log 33
1000 Ljubljana
IBAN: SI56610000001324494
BIC: HDELSI22
Referenca je lahko npr.: SI00 + Datum (primer SI00 17112020) ?❤️

 


ZA BLISS IŠČEMO STALNI DOM
Začasni dom je našla, vendar potrebuje stalni dom. Psička je po oceni stara cca 6 let, tehta 10 kg. Ko bo veterinarsko urejena  – potrebna bo sanacija zobovja, ker je v preteklosti očitno grizla rešetke in/ali kamne, bo lahko odšla v svoj novi stalni dom.
Psička je mirna, malo zadržana do neznanih ljudi, sicer pa vedenjsko brez posebnosti.
Kontakt: 041 446 085, mail lajkadrustvo@gmail.com, ZS
Uredi