PA SMO LE DOČAKALI EPILOG – EPPUR SI MUOVE!

PA SMO LE DOČAKALI EPILOG – EPPUR SI MUOVE!
Ker so kazni za mučenje živali v naši zakonodaji odločno prenizke, predvsem pa tovrstna dejanja premalokrat preganjana, smo se zelo razveselili novice, da je bila v primeru namernega povoženja gosk, ki ga je 21. 6. v Virštajnu zagrešila “vesela druščina”, izrečena sodba o kaznovalnem nalogu. Oba sopotnika v avtomobilu sta bila kaznovana z globo – vsak po 800 eur.
Čeprav je sprva kazalo, da jo bodo storilci tega zavržnega dejanja odnesli brez kazni, se je tožilka z Okrožnega državnega tožilstva v Celju vseeno odločila storilce preganjati in sodišče je pri izreku kazni popolnoma sledilo njenemu predlogu.
Vsak od nas je dolžan pristojnim organom prijaviti kazniva dejanja, ki jih zazna v svoji okolici, še posebej pa, če so žrtve živali, ki si same ne morejo pomagati. Ne odvačajte pogleda, stopite jim v bran in budno spremljajte, kaj se z vašo prijavo dogaja. Predvsem pa bodite vztrajni in ne dopustite, da se storilci ob na žalost zelo permisivni obravnavi tovrstnih dejanj s strani pristojnih organov izmažejo nekaznovani.
Uredi