GOLOBČKA LAN IN BOR IŠČETA VARNO ZAVETJE

GOLOBČKA LAN IN BOR IŠČETA VARNO ZAVETJE
Lan je na jesenski večer, ko se je njegova jata odpravila spat na bližnjo stavbo, obtičal na tleh. Želel se ji je pridružiti, pa višje kot dober meter ni šlo. Izkazalo se je, da ne stegne desnega krila in posledično ne more poleteti visoko. Rentgenska slika ni pokazala zloma. V tem času je po nasvetu veterinarja delal vaje, a se stanje ni izboljšalo. Verjetno gre za poškodbo mehkega tkiva in obstaja možnost, da si nikoli ne bo popolnoma opomogel.
Na isti lokaciji je kmalu po novem letu na tleh občepel še Bor. Bil je v slabem stanju, prizemljili so ga paraziti in hropenje. Po terapiji z zdravili se je teh težav znebil, jih ima pa tudi on z desnim krilom. Najbrž gre za poškodbo vezi in se okrevanje lahko zavleče. Bor sicer leti, ampak težje kot ostali in na kratke razdalje, zato bi bilo zanj nevarno, če bi bil spuščen nazaj v mestno okolje.
Ker življenje v kopalnici, kjer zaradi mačk preživita večino časa, zanju ni primerno, drugače zdrava golobčka iščeta varen prostor, kjer se bosta lahko gibala oziroma letela.
Kontakt: 041 446 085, mail lajkadrustvo@gmail.com, ZS

 

Uredi