LAJKA PRAZNUJE 12. ROJSTNI DAN

Leto je spet naokoli in Lajka je še eno leto starejša, bolj utrjena in modrejša.

Preteklo leto so pod naše okrilje prihajali številni varovanci – večina njih je bilo iz različnih razlogov težje oddajljivih in so potrebovali več naše pomoči. Ob nekaterih smo bedeli dneve in noči, potočili tudi marsikatero solzo in se občasno resignirano spraševali, ali ima vse skupaj ob vsem vloženem delu in trudu ter absolutno premajhnim premikom v prid dobrobiti živali sploh še smisel.

Leto 2020 je bilo res težko in nadpovprečno usodno za naše varovance in posvojence. Bili so vzponi in seveda tudi padci, a vedno se potrudimo, da se poberemo, stepemo prah z obleke in nadaljujemo začrtano smer, ne ozirajoč se na ovire na tej poti.

Lajka bo tudi v prihodnosti natanko taka, kot je bila do sedaj. Ne glede na to, koga se tiče, bomo vedno argumentirano pokomentirali stvari, ki so po našem mnenju vredne komentarjev/pripomb/opažanj. Vedno bomo v prvi vrsti glas tistih, ki ga sami ne morejo povzdigniti in bomo po najboljših močeh poskušali pomagati. Tudi letos bomo poskušali čim bolj pomagati pri oskrbi prostoživečih muc, še posebej glede sterilizacij/kastracij. Še naprej se bomo borili za spremembo zakonodaje na področju zaščite VSEH živali, s poudarkom na njihovi dobrobiti, ki je pogosto spregledana za “višji” cilj – dovolj je bilo! Čas je za spremembe, res je – ampak mi bomo pa vseeno ostali taki, kot smo bili do sedaj. Glede na to, da na krilih vaše podpore praznujemo 12. rojstni dan, očitno nekaj že prav delamo.

Ob vsakem rojstnem dnevu smo še posebej hvaležni in ponosni na ekipo naših začasnih skrbnikov, ki požrtvovalno skrbijo za naše varovance tako dolgo, kot je potrebno, da jih postavimo na noge, socializiramo in najdemo ustrezne kvalitetne domove. Hvaležni smo tudi za vsakogar od vas, ki nas moralno in materialno podpirate ter pomagate z donacijami, ko pomoč najbolj potrebujemo – hrano, opremo, finančna sredstva za plačilo veterinarskih računov in donacije od dohodnine, različne predmete za licitacije, tople odeje… Hvala našim sponzorjem, ki nam vedno priskočijo na pomoč. Hvala našim ustvarjalkam, ki poskrbijo, da vsak lahko najde nekaj zase v Lajkini ustvarjalnici in nam na ta način pomaga pri našem delu. Hvala naši raznoliki veterinarski ekipi, ki skupaj z nami ne obupa pri marsikateri “že odpisani” živali. Mogoče smo se komu pozabili posebej zahvaliti, pa brez zamere, – vedite, da neskončno cenimo vse, ki se dobrohotno, s plemenitim namenom dotaknete naše orbite. ❤️

Vaša Lajka

Uredi