𝗥𝗘𝗙𝗘𝗥𝗘𝗡𝗗𝗨𝗠 𝗢 𝗣𝗜𝗧𝗡𝗜 𝗩𝗢𝗗𝗜 – 𝗦𝗞𝗨𝗣𝗔𝗝 𝗡𝗔𝗠 𝗕𝗢 𝗨𝗦𝗣𝗘𝗟𝗢

𝗥𝗘𝗙𝗘𝗥𝗘𝗡𝗗𝗨𝗠 𝗢 𝗣𝗜𝗧𝗡𝗜 𝗩𝗢𝗗𝗜 – 𝗦𝗞𝗨𝗣𝗔𝗝 𝗡𝗔𝗠 𝗕𝗢 𝗨𝗦𝗣𝗘𝗟𝗢

‼️NAJ VAM NE BO ODVEČ OPRAVITI POSTOPKA, DA POSTANE VAŠ PODPIS VELJAVEN – GRE ZA NAŠO PRIHODNOST, ŠE BOLJ PA ZA PRIHODNOST NASLEDNJIH GENERACIJ.

NE ODLAŠAJTE: ZADNJI DAN ZBIRANJA PODPISOV JE PONEDELJEK, 24. 5. ‼️

Vodni in obvodni prostori, predvsem ob tekočih površinskih vodah imajo življenjski pomen tudi za varovanje podzemne vode in posledično glavnih virov pitne vode.
Vlada je spremembe zakona o vodah predlagala le po kratki javni obravnavi in skrajšanem postopku. Sporne spremembe so se v zakonu pojavile v medresorskem usklajevanju na predlog Ministrstva za gospodarstvo in to šele po 14-dnevni javni obravnavi. Tako je vlada na pretkan način stroki in nevladnikom poskusila onemogočiti vsakršno posredovanje.

𝗞𝗔𝗞𝗢 𝗟𝗔𝗛𝗞𝗢 𝗢𝗗𝗗𝗔𝗠 𝗦𝗩𝗢𝗝 𝗚𝗟𝗔𝗦?
1.) 𝑶𝑺𝑬𝑩𝑵𝑶 𝑵𝑨 𝑼𝑷𝑹𝑨𝑽𝑵𝑰 𝑬𝑵𝑶𝑻𝑰: na Upravno enoto se ni potrebno naročati, ob prihodu poveste, da ste prišli podpisat referendum (lahko imate obrazec s sabo – brez podpisa, ker ga morate podpisati pred uradno osebo ali pa vam ga zagotovijo na Upravni enoti). Izpolnite obrazec, podpištete in ga pošljete na naslov: Zavod Raziskovalni inštitut 8. marec, p.p. 1717, 1101 Ljubljana ali osebno oddate na teh prevzemnih točkah: TUKAJ

2.) 𝑫𝑰𝑮𝑰𝑻𝑨𝑳𝑵𝑶: TUKAJ
“Ne zavedamo se pomembnosti vode, vse dokler ni izvir presušen.” Thomas Fuller
#oddajsvojglas #vsizaenegaedenzavse#zascitimosvojovodo #pitnavoda#referendum #referendumopitnivodi

Uredi