vprašanje. Več ali manj smo na tem forumu lastniki in skrbniki živali. Posledično smo se morali že kdaj srečat z veterinarjem. Zna bit, da smo tudi bentili že vsi kdaj pa kdaj, ko smo doma dojeli kolko smo plačali in za kaj. (Btw. je kdo že kdaj pogledal na račun koliko stane aplikacija zdravila (dajanje injkecije) in koliko zdravilo samo?) Ampak na to temo pa res nima nihče za pripomnit nič? Hja tudi prav. Meni se zdi sicer nerazumljivo in skoraj žaljivo, da moram delati skoraj dva dni za en rutinski poseg, ki traja manj kot pol ure, kot je npr. sterilizacija mačke, ampak zgleda da sem bolj v manjšini, torej je vse kul in so cene povsem sprejemljive....
.
, pa še veliko več bi nas, če ne bi imeli veterinarjev, kakršne na srečo imamo. Ampak kolumna je od Lajke, pa smo se pač pridušali v svojem imenu. Če se pa to tudi drugim dogaja, pa jim tak način ni všeč, pa naj se pridušajo še oni.
Šlepi napisal/-a:Malovprašanje. Več ali manj smo na tem forumu lastniki in skrbniki živali. Posledično smo se morali že kdaj srečat z veterinarjem. Zna bit, da smo tudi bentili že vsi kdaj pa kdaj, ko smo doma dojeli kolko smo plačali in za kaj. (Btw. je kdo že kdaj pogledal na račun koliko stane aplikacija zdravila (dajanje injkecije) in koliko zdravilo samo?) Ampak na to temo pa res nima nihče za pripomnit nič? Hja tudi prav. Meni se zdi sicer nerazumljivo in skoraj žaljivo, da moram delati skoraj dva dni za en rutinski poseg, ki traja manj kot pol ure, kot je npr. sterilizacija mačke, ampak zgleda da sem bolj v manjšini, torej je vse kul in so cene povsem sprejemljive....
. Potem sem se enkrat zbunila in mi posveta več niso računali. Ali pa ko grem po recimo kuterid mazilo, ki stane manj, kot storitev, ki je na računu opisana z "izdaja zdravila brez recepta"...

...in ravno zaradi napisanega v zadnjem odstavku, večina vidi priliko kako na drugačen način zaslužit, namesto da ubogi živali pomagajo. Res žalostno razmišljanje naše, se bojim čedalje bolj zavožene, družbe 
), vendar po drugi strani pa jih razumem, saj smo tisti, ki vozimo živali za vsak drekec pekec k veterinarju v manjšini in potem morajo imeti malo bolj zasoljene cene da preživijo. Dostikrat imajo tudi ambulante kar kakšno urco ali več prazne. Verjetno bi bilo dobro, da bi bile cene nižje, saj bi bilo po podobnem principu kot pri oblekah- malo nam daja popusta, pa jih kupimo (pre)več kot jih rabimo in zato mislim, da če bi bil že splošen pregled ceneje, bi si ljudje večkrat rekli no pa gremo na pregled pa sploh ker ti vedno nekaj dodatnega potem najdejo
Ker imamo obevzno zavarovanje tudi ne občutimo, koliko mi dejansko stanemo- vsaka malo bolj zapletena operacija se šteje samo v tisočih
)jojoba. napisal/-a:Mah, jst bentim kar pogosto. Ko recimo vsaka dva meseca hodim po predpisana zdravila za psa in na računu poleg zdravil dobim fakturiran še "pogovor" oz. "posvet". Potem sem se enkrat zbunila in mi posveta več niso računali. Ali pa ko grem po recimo kuterid mazilo, ki stane manj, kot storitev, ki je na računu opisana z "izdaja zdravila brez recepta"...
No, moj zdaj že bivši vet je prav pred kratkim postal preteklost, ko mi je ob izdaji zdravila, ki ga pes jemlje redno in doživljenjsko, predlagal zamenjavo na tak način: "no, mogoče bi bile pa tele xxx kapsule boljše, z manj stranskimi učinki, daj si zapiši ime, pa preštudiraj doma po netu učinkovine, pa primerjaj, pa mi boš naslednjič, ko prideš po zdravila, povedala, kako si se odločila..."![]()
![]()

Malina napisal/-a:jojoba. napisal/-a:Mah, jst bentim kar pogosto. Ko recimo vsaka dva meseca hodim po predpisana zdravila za psa in na računu poleg zdravil dobim fakturiran še "pogovor" oz. "posvet". Potem sem se enkrat zbunila in mi posveta več niso računali. Ali pa ko grem po recimo kuterid mazilo, ki stane manj, kot storitev, ki je na računu opisana z "izdaja zdravila brez recepta"...
No, moj zdaj že bivši vet je prav pred kratkim postal preteklost, ko mi je ob izdaji zdravila, ki ga pes jemlje redno in doživljenjsko, predlagal zamenjavo na tak način: "no, mogoče bi bile pa tele xxx kapsule boljše, z manj stranskimi učinki, daj si zapiši ime, pa preštudiraj doma po netu učinkovine, pa primerjaj, pa mi boš naslednjič, ko prideš po zdravila, povedala, kako si se odločila..."![]()
![]()
In ti si se pametno odločila, da zamenjaš veterinarja namesto zdravila.
, ker se mi ne zdi OK, da moram k vetu prihajat zelo oborožena z znanjem in naštudirana, če želim, da se za mojega psa premakne kaj na bolje. Če on polaga zdravje mojega psa v mojo laično presojo, mu ne zaupam več.(pa je tale moj ex vet eden od "renomiranih", ampak kot kaže, se mu ne da več kaj dosti, razen dnar pobirat
)
A maš vsaj kaj veze z veterino al pa farmacijo?
Šlepi napisal/-a:Zanimiv priostop veterinarja, ni kaj.A maš vsaj kaj veze z veterino al pa farmacijo?

Sej v resnici sploh ni smešno. Bolj žalostno...
daisy85 napisal/-a:Prepričana sem, da bi z nižjimi veterinarskimi storitvami, več ljudi imelo živali, tako si jih niti privoščiti ne morejo...
Enako.

Vrni se na LAJKA GLASNO RAZMIŠLJA
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov