Zakaj je nujno, da zajezimo in ne podpiramo množičnega uvoza živali

pasja_kuga

babezia

lismanioza

rahitis

srcna_glista

virusni_hepatitis

ZAKAJ JE NUJNO, DA ZAJEZIMO IN NE PODPIRAMO MNOŽIČNEGA UVOZA ŽIVALI

Vsake toliko dobimo pod nos zakaj ne pomagamo živalim na Balkanu (kar sploh ne drži), zakaj jim ne iščemo domov pri nas in zakaj uvoz tako ostro kritiziramo.

Kolegi veterinarji iz Zavoda SVSP so odlično izpostavili in poslikali glavni problem (poleg tega, da je zapuščenih živali pri nas veliko preveč). Z uvozom živali – ki pogosto niso primerno pregledane, še manj se uvozniki držijo karanten, ki bi bile nujne, prinesemo v trenutku bolezni, ki jih pri nas še ni ali pa smo jih izkoreninili s cepljenjem. Zakaj bi tvegali življenja naših živali (tudi nekaterih divjih), ki jim kmalu tudi cepljenje ne bo več pomagalo?

Zato podprimo projekte (kot jih izvajajo v SVSP), kjer se pomaga živalim pri njihovem izvoru (predvsem sterilizacije, kastracije, zdravljenja poškod in odstranjevanja tumorjev, hrana, odeje, antiparazitiki, razkužila, ovratnice, povodci in še in še), kar počnemo tudi mi, ne pa uvažati živali, če pa že pa se poskušajte držati vsaj karantene, v kateri bi se pokazali klinični znaki bolezni. Več o boleznih si lahko preberete na povezavi: Bolezni s katerimi se srečujemo na projektih.

Uredi