Srečno in prijazno leto 2017!

orson_novo_leto

Dragi naši prijatelji,

december in prazniki so čas, ki naj bi nas spomnil na vrednote, kot so družina, skromnost, sočutje, mir … pa se nam zdi, da vsako leto znova opomni samo na to, da postajamo vedno bolj potrošniška družba – do skrajnih meja. Navržemo nekaj puhlic in zaželimo dobrega zdravja, miru, ljubezni, hkrati pa se ne zavedamo, da smo zgolj mi tisti, ki lahko ustvarimo mir, delimo ljubezen, sočutje in skrbimo za svoje zdravje. Žal nam vse to predstavlja premalo v našem hlepenju po materialnih dobrinah, pomanjkanja prej naštetega se zavemo v trenutku, ko tega več nimamo – ko ostane le praznina v srcu.

Iztekajoče se leto ni bilo prizanesljivo. Zdi se, da se nemir poglablja, sovražnost in nestrpnost pa širita kot kužni kašelj. Zato bomo v svojih željah zelo jasni – v prihajajočem letu nam vsem želimo predvsem modrosti, znati prisluhniti drugim in jih razumeti, sočutja, ki naj se razširi med vsa živa bitja – tako ljudi kot živali, znati sobivati, znati spoštovati pravice drugih ter se zavedati, da se naše pravice končajo tam, kjer se začnejo pravice drugega. Nadalje želeti in privoščiti vsem vse to, kar si želimo zase, ter končno razumeti, da nihče na tem svetu, ne ljudje ne živali, niso tu v uporabo posameznikom, temveč ima vsak izmed nas eno in edino življenje, ki ga želi preživeti mirno, zadovoljno in z dostojanstvom.

Planet Zemlja je prelep in čudežen, zato se začnimo obnašati kot gostje in ne kot pohlepni, brezobzirni barbari, ki menijo, da jim pripada vse in vsak. Bodimo to, za kar se imamo – humani.

Srečno in prijazno leto 2017 vam želimo vsi iz Lajke.

Uredi