DAN SVIZCEV

SVIZCI

DAN SVIZCEV 

Sandra iz Zelene trgovine ga je obeležila tako, da je z nami delila svoje razmišljanje o praznikih … z veseljem se tudi mi podpišemo pod njeno pisanje. 

“Po Lajkinem koledarju- Društvo za zaščito in pomoč živalim v stiski LAJKA – je danes Dan svizcev 
V Severni Ameriki in Kanadi imajo 2. februarja, svizci razlog za praznovanje. To je njihov dan. Vreme na ta dan napove prihod zgodnje pomladi ali pa oznani, da moramo nanj še počakati.
Kako je svizec dobil svoj dan?
Legenda pravi, da so se na ta dan iz zimskega spanja prebudili vsi svizci tega sveta in se odpravili ven iz svojih domovanj, iskat svojo senco.
Če so nebo zakrivali oblaki svizec svoje sence ni videl in je že veselo zapustil svoj brlog, saj je odsotnost njegove sence znak, da bo zime kmalu konec.
Če pa je svizec pred brlogom našel svojo senco, ker je nad njim sijalo sonce, se je vrnil v svoje domovanje, vedoč, da bo pomlad prispela šele čez šest tednov.
P.S.: Tu pa ena izmed nešteto fotografij, ki so dokaz, da so živali navezane na svojo družino, so nežne, ljubeče in skrbne in si izkazujejo ljubezen na nešteto načinov in vsak dan!!!
Ne preko socialnih omrežij in le ob vsilljenih in skomercializiranih praznikih. Zato mi izjemno sede, da bom lahko v protest neumnostim Valentinovega, glede na Lajkin koledar praznovala 14.2. Dan kitov!!! Juhheej.”

ZELENA TRGOVINA – NaturNa

Uredi