OBČINA MEDVODE – PROJEKT OMEJEVANJA NEŽELENIH MAČJIH IN PASIJIH LEGEL

OBČINA MEDVODE – PROJEKT OMEJEVANJA NEŽELENIH MAČJIH IN PASIJIH LEGEL

Občina Medvode je v sodelovanju z društvom Reks in Mila in veterinarsko ambulanto Tristokosmatih ponovno podprla akcijo sterilizacij/kastracij mačk in psov na svojem teritoriju, ki jo že drugič tudi sofinancira. Sedaj previsoka cena veterinarskih storitev ne more biti več izgovor skrbnikov živali, da ne ukrepajo zoper njihovo neželeno razmnoževanje.

Veseli nas, da se nekaj premika tudi glede odnosa občin do problema brezdomnih živali, za katere so po zakonu dolžne poskrbeti, a le nekaj njih zmore in hoče na ta problem gledati dolgoročno. S takimi akcijami, kot je ta, se problem rešuje sistematično in na dolgi rok, kar pomeni manjše stroške za brezdomne živali v prihodnosti – ker se le na tak način njihova populacija počasi, a zagotovo zmanjšuje. 

Srčno tudi upamo, da vseh, ki se trudijo v tej akciji, ne bodo spet ovirali pristojni in nepristojni, ter da bo akcija lahko tekla po planu in nemoteno.

Občani v občini Medvode, vljudno vabljeni, da poskrbite za živali, izjemna priložnost v dobro živali – odgovorno lastni…

Objavil/a Društvo Reks in Mila dne 8. marec 2017

Uredi