BACCI

PRIŠLA JE BACCI –

Pred nekaj dnevi je naša varovanka postala Bacci. Psička je mamica od naših cocktailckov. Za osvežitev spomina: TUKAJ

Kot smo že takrat napisali, je bilo tudi to leglo (od kolikih še, ki so izginila neznano kam, lahko samo ugibamo ?) posledica malomarnosti in brezbrižnosti skrbnikov. Ko smo bili zaprošeni za pomoč (pa ne s strani skrbnikov, njim je bilo vseeno), smo se dogovorili, da bomo pod pogojem, da skrbniki kasneje poskrbijo za sterilizacijo psičke, poskrbeli za štiri (preostale) mladiče. Želeli smo prevzeti tudi mamico, pa je niso dali. Žal smo samo mi izpolnili svoj del dogovora. Ko smo zahtevali, da skrbniki izpolnijo svoj del in ponudili celo pomoč pri tem, smo bili zelo grobo zavrnjeni in celo groženj smo bili deležni. Dosegli smo vsaj to, da so jo čipirali in cepili, kajti sicer bi skrbniki dobili uradni obisk.

No, skrbniki (če jih sploh lahko tako imenujemo) so se nedavno psičke na lepem naveličali in jo z zarjavelo verigo vred, na kateri je psička životarila, oddali v Novo mesto. Ampak očitno se je karma odločila, da je to prisrčno pasje bitjece dovolj pretrpelo in da je čas, da užije še nekaj dobrega v življenju. S pomočjo empatičnih ljudi smo psičko končno dobili v naše naročje – res so čudna pota usode, ampak bolje pozno kot nikoli. ?

Bacci v začasnem domu neskončno uživa v pozornosti in naklonjenosti skrbnic. Verjetno je bila prvič v življenju skopana, razbolhana in razglistena. Njen “slinček” na prsih je spet snežno bel – ob prihodu je bil od verige sivo-rjave barve, kajti niti ovratnice ji niso privoščili.

Za psičko iščemo umirjen nov dom, kjer ji se bodo skrbniki v imenu človeške vrste pripravljeni vsaj delno oddolžiti za trpljenje, ki ga je užila doslej. Bacci je nežna, prijazna, ubogljiva, razumljivo še malo plašna psička, ki pa prizadevno išče bližino ljudi. Mačja in pasja družba v začasnem domu sta ji všeč, še najbolj pa dremuckanje na kavču, z glavo v naročju skrbnice.

Bacci je po naši oceni stara okoli 8 let (podatki v potnem listu niso realni), manjše rasti, cepljena, čipirana in tudi že sterilizirana.

VEČ SLIK: TUKAJ


Kontakt: 041 446 085 ali mail lajkadrustvo@gmail.com

Uredi