REŠEVANJE ČEBELICE MAJE

REŠEVANJE ČEBELICE MAJE 🐝

Danes smo prepričili dve katastrofi:

  1. Edo ni stopil na čebelico, ki je obnemogla v našem atriju, kar bi pomenilo ponovno katastrofo za alergika, kot je on: kako ravnati, če vašega psa piči čebela ali osa si lahko preberete TUKAJ.
  2. Pomagali smo čebelici Maji, da je ponovno prišla do moči. V takšnih dneh, kot je bil današnji, se čebele zelo težko vrnejo med dežjem nazaj v panj. Ker smo v mestu, je ta verjetno kar daleč. Onemogla je in padla na tla, kjer se je plazila na varno … pa smo jo opazili in ji pomagali do sladkorja, ki ga je dobila kar iz domačega grozdja.

V primeru, da najdete obnemoglo čebelico/čmrlja/oso/…/:
➡️ dvignite jo na visoko rastlino, da ne bo na tleh;
➡️ ponudite ji sladkorno raztopino – 2 žlički sladkorja + 1 žlička vode – kapnete jo nekam v bližino (ne nanjo) ali pa ji pustite kar raztopino v žlički, lahko pa ji ponudite tudi sočno sadje, ki ga morate prej načeti, da pride do “soka”, saj čebele za razliko od os ne morejo predreti sadne lupine.

Čebele in ostali opraševalci izumirajo, zato se je vredno potruditi za vsakega posebej. Najmanj, kar lahko naredimo je, da jim povrnemo moči, da odletijo nazaj na varno, kajne? 🙂

Uredi