POZOR, ZASTRUPLJENE VABE – LJUBLJANA VIČ (Merčnikova, Jamova ulica)

POZOR, ZASTRUPLJENE VABE – LJUBLJANA VIČ (Merčnikova, Jamova ulica), 27. 11. 2018

Skrbnika našega bivšega varovanca Arčija sta nas vsa zaskrbljena obvestila, da je z Arčijem nekaj narobe, da se zjutraj ni mogel dvigniti z ležišča in so takoj oddrveli k veterinarju. Arči je prejel cel arzenal terapije in sedaj je dobro. Obstaja sum, da je bil zastrupljen, saj se je skrbnici zdelo, da je na sprehodu mimogrede polizal košček surovega mesa, ki je ležal na tleh na Merčnikovi ulici na Viču. Naslednji dan je na Jamovi ulici opazila nastavljene vrečke z majhnimi briketki, za katere sumi, da je bil v njih strup za podgane, ki jih je sicer odstranila, ampak verjetno niso bile edine.

Na Viču so bile v zadnjem času že nekajkrat opažene zastrupljene vabe, pa klobase z vstavljenimi britvicami… očitno je na delu eden ali več hudo motenih ljudi, zato bodite na sprehodu pozorni na svoje pasje spremljevalce.

Bi se pa ob tej temi radi navezali še na eno drugo, ki je pereča za vse – tudi za velike ljubitelje in skrbnike psov, in sicer nemarnost nekaterih skrbnikov psov pri ne-pobiranju pasjih kakcev.

Jadranka Juras je pred časom na svojem fb zapisala naslednji sestavek, s katerim se ne bi mogli bolj strinjati:

“Prošnja skrbnikom/skrbnicam psov: POBIRAJTE IZTREBKE VAŠIH PSOV! Ker s tem, ko jih ne pobirate, spodbujate sovraštvo in mržnjo do psov, ki se kaže tudi v obliki nastavljanja strupov.

Sprevrženi ljudje obstajajo, zato ne razumem, zakaj jih je treba v njihovi sprevrženosti še spodbujati?! Da bo jasno, enako nemarni so starši, ki svojih otrok niso naučili, da se papirčkov od sladkarij, plastenk itd., ne meče po tleh. Ker za razliko od iztrebkov, ki se v toplem obdobju razgradijo v cca.dveh tednih, se ta plastična nesnaga razkraja nekaj sto let in za to, da jo odvržeš v smeti, ne rabiš nobene vrečke, pa je kljub temu vse naokoli polno človeških smeti!

Za pasje iztrebke prosim, uporabljajte biološko razgradljive vrečke. Hvala.”

Uredi