SIVKO

SIVKO – POMAGAMO ISKATI DOM

https://www.facebook.com/photo?fbid=10156475935022513&set=pcb.10156475935262513
Sivkova zgodba: okoli 8 let star muc je životaril na nevarni lokaciji kot prostoživeč, dobra duša je poskrbela za kastracijo in hranjenje. Nedavno pa je gospa ugotovila, da s Sivkom nekaj ni v redu in nas je zaprosila za pomoč. Odlovila ga je in Sivko je obiskal veterinarja.
Ugotovilo se je, da ima zobovje v žalostnem stanju, zato se tudi ni mogel prehranjevati tako, kot bi bilo treba. Po sanaciji zobovja so mu ostali še 4 zobki, sicer pa je muc zdrav, negativen na mačje bolezni.

Gospa je vzela Sivka domov, saj bi težko še naprej živel brezdomno življenje in zanj smo začeli iskati nov dom. Javila se je kandidatka, ki je zagotavljala, da bo Sivku ponudila varen dom. Ker vemo, da pri takih mucah velikokrat ne gre vse gladko, smo ji vse podrobno razložili in zdelo se je, da je Sivko končno dobil svoje mesto na kavču.

Ampak izkazalo se je, da res ni vse zlato, kar se sveti. Ko bi Sivko moral odrepkati v nov dom, je sledil izgovor (kot se je kasneje izkazalo), da so doma zboleli in da se bo prevzem zgodil čez en teden, vmes pa je usekala korona in ukrepi v zvezi z njo, med drugim prepoved gibanja izven občinskih meja. Gospa nam je ves čas zagotavljala, da dogovor drži in da bo Sivko odšel takoj, ko bo prehajanje med občinami spet mogoče. Pa smo čakali na to in tudi dočakali – ampak takrat so spet sledili novi izgovori, pa tudi nekaj takih idej, da smo se odločili, da gremo z iskanjem novega doma raje dalje, kot da bi Sivko pristal v nepravih rokah. Žal pa smo zaradi neodgovornih in nezrelih ljudi izgubili precej časa. ? Bedno…
Sivko je trenutno na varnem in v skrbnih rokah, žal pa tam ne more ostati. Brez problema živi notri, želimo pa najti nekoga, ki bi mu ponudil varen in ljubeč dom, nekoga, ki bi videl preko njegove zgodovine in poskrbel, da bo v miru in na varnem preživel preostanek življenja, kajti doslej je preživel že preveč hudega za eno samo mačje življenje. Srčno upamo, da bodo tega muca ugledale prave oči.

Kontakt: 041 446 085, mail lajkadrustvo@gmail.com, ZS

Uredi