POLICIJA VLOŽILA KAZENSKO OVADBO

POLICIJA VLOŽILA KAZENSKO OVADBO –

Tako kot skoraj vsa slovenska javnost je v brutalnem pretepanju dveh psov z jahalnim bičem, ki si ga je konec aprila privoščila ženska na Markovcu, tudi policija prepoznala kaznivo dejanje in na tožilstvo vložila kazensko ovadbo.

Vseeno pa so nekateri imeli težave s prepoznavanjem dogajanja na posnetku, ki je takrat zakrožil po spletu in dodobra razburil slovensko javnost. V prvi vrsti tisti, ki naj bi bili v “prvi bojni liniji” v takih primerih, in sicer veterinarska inšpekcija na čelu z direktorico Andrejo Bizjak, ki nam vse do danes ni odgovorila na ponovljeno vprašanje: “Torej: ali menite, da je ravnanje gospe na posnetku mučenje živali ali ne? In kaj menite o (ne)odgovornem ravnanju lastnikov krdela, ki zelo verjetno služi za štepanje in neobdavčeno prodajo mladičev? Konkretnejši odgovor pričakujemo na elektronski naslov info@lajka.org.” To vprašanje smo ji ponovno zastavili po elektronski pošti 25. 4., in sicer po meglenem Pojasnilu glede dogodka v Kopru, ki ga je 24. 4. UVHVVR objavila na strani gov.si, pa med drugim tudi na naš elektronski naslov.

Živalovarstveno sceno pa je še bolj šokiral odziv idejnega vodja in oblikovalca mnenja društva Srce za bulle, ki je v duhamornih večurnih monologih na družbenem omrežju, kot tudi ob vsaki drugi priložnosti, ki se mu je ponudila, javnosti razlagal, kako je bil na mestu dogodka – pa spet ni bil – pa naj bi bil 😉 – skratka po njegovem z ravnanjem mučiteljice živali z Markovca ni bilo nič narobe, to naj bi bilo normalno ravnanje, kadar se psi spopadejo. A res, največji reševalec živali v naši galaksiji in bližnji okolici??? 🤔😡

Da številnih drugih njegovih nebuloz s tem v zvezi ne ponavljamo…. javno je tudi obljubljal posnetke “z drugega zornega kota”, ki naj bi jih posedoval, in ki naj bi dokazovali, da ne gre za mučenje živali, ampak jih še do danes od “največjega zaščitnika živali” nismo dočakali. Objavljal je le neke slike psov, ki so mu jih verjetno posredovali lastniki, in ki niso imele z dogodkom prav nobene zveze. Je pa storilkino ravnanje opravičeval, relativiziral ter ji med drugim obljubljal tudi pravno in fizično zaščito, če bo potrebno.

Nam se zdi nezaslišano, da lahko kdorkoli, čeprav ni največji zaščitnik – kajti to mesto je rezervirano zgolj za enega in edinega 😉 – to dokumentirano, brez sence dvoma kaznivo in globoko nemoralno ravnane sploh zagovarja. 😡 Upamo tudi, da ga bo kot tako prepoznalo tudi tožilstvo in naredilo še en korak naprej v sankcioniranju mučiteljev živali.

VEČ V ČLANKU NA POVEZAVI: TUKAJ

Uredi