ŠVEDSKA – ODKRITI TIHOTAPCI T.I. “ČISTOKRVNIH PSOV BREZ RODOVNIKA” OZ. KAKO JE BILO EVTANAZIRANIH 16 MLADIČEV, PODOBNIH FRANCOSKIM BULDOGOM

ŠVEDSKA – ODKRITI TIHOTAPCI T.I. “ČISTOKRVNIH PSOV BREZ RODOVNIKA” OZ. KAKO JE BILO EVTANAZIRANIH 16 MLADIČEV, PODOBNIH FRANCOSKIM BULDOGOM –
V ponedeljek so švedski cariniki na Øresundskem mostu (meja z Dansko) zaustavili avtomobil, kjer so našli 16 pasjih mladičev podobnih francoskemu buldogu, v izjemno slabem zdravstvenem stanju. Datumi cepljenja, potni listi, čipi – nič se ni ujemalo, zato pravega porekla psov niso uspeli določiti.
Načeloma EU zakonodaja v tem primeru določa, da se živali vrnejo nazaj v izvorno državo, a je voznik to možnost zavrnil, zato so bili vsi mladički EVTANAZIRANI.
Ne bomo v detajle opisovali razmer, v kakršnih v pasjih tovarnah živijo in do konca izrabljeni prekmalu umirajo starši teh mladičev, in seveda tudi njihovi mnogoštevilni potomci, saj je o tem že veliko napisanega. Prav tako ne bomo na široko pisali o davku na neumnost in naivnost, ki ga plačajo kupci mladičev iz tega vira, ker ne čutimo do njih niti trohice sočutja, pa tudi o tem je že ogromno napisanega. Očitno pa je ozaveščanje ljudi zares en doooooolg in mukotrpen proces, kar je sicer čudno, saj smo svojo vrsto poimenovali homo sapiens in smo po lastnem mnenju največji, najboljši, najpametnejši, nadekstra dosežek evolucije (ali pa božjega stvarstva – kakor hočete).
Zavedamo se, da velika večina vas, ki nas podpirate, spremljate naše delo in obiskujete naše spletne strani, ne bi nikoli kupila psa od preprodajalcev, ki služijo na račun trpljenja živali, in da s tem člankom prepričujemo prepričane. Apeliramo pa na vse, da mantro “ne kupujte živali od preprodajalcev in šteparjev” po najboljših močeh razširite v beli svet, v vednost vsem tistim, za katere veste, da se odločajo za nakup živali – vsaj nekaj, če že posvojitve nikakor ne morejo vključiti v svoj koncept, čeprav veliko število brezdomnih živali po zavetiščih in drugje čaka na svojo priložnost. ? “Nisem vedel” v današnjem času nikakor ne more biti več izgovor za tovrstno zelo škodljivo početje, ki jo v vsakem primeru PLAČAJO ŽIVALI S SVOJIM ŽIVLJENJEM!
Uredi