LAJKINO NOVOLETNO VOŠČILO

LAJKINO NOVOLETNO VOŠČILO 🐝🦄🐞🎄

Dragi naši prijatelji in podporniki,

zopet je leto naokoli in za 2020 lahko rečemo – na srečo. Leto, ki se izteka, je ljudem po celem svetu prineslo negotovost in strah – ne samo pred boleznijo, ampak tudi pred prihodnostjo. Vsaj v našem delu sveta doživljamo do sedaj nepoznane omejitve, nova pravila, ki nas ločujejo od soljudi, od pravic, ki so se nam do sedaj zdele same po sebi umevne: svoboda gibanja, svoboda socialnih stikov po naši izbiri, veselje in upanje, da če že v tem trenutku ni vse idealno, bo pa zagotovo kmalu bolje. Ampak v teh čudnih časih moramo za ohranitev življenjskega optimizma imeti pred očmi znani rek – predvsem prvi stavek: “Na koncu bo vse dobro. Če ni dobro, potem še ni konec.”

Povečuje se eksistencialna stiska ljudi, kar se razumljivo odraža tudi na področju živalovarstva. Živali so že pred epidemijo zaradi nas potrebovale veliko pomoči, sedaj, ko je ogroženo človeštvo, so pa sploh pristale na stranskem tiru. Virus nam je moral pokazati, da nismo vsemogočni vladarji vesolja, da bi morali biti bolj ponižni in hvaležni za darove, ki nam jih nudi naš vedno bolj izkoriščani ter z našimi grabežljivimi in brezobzirnimi aktivnostmi prizadeti planet. Se bomo kaj naučili? Srčno upamo!

Iskrena hvala, da smo z vašo pomočjo tudi v iztekajočem se letu kljub krizi in temu, kar je prinesla, lahko pomagali številnim živalim, ki se dotaknile naše orbite in so potrebovale pomoč. Hvala za vašo neomajno podporo tudi takrat, ko se spotikamo ob polena, ki nam občasno letijo pod noge. Hvala, da že skoraj 12 let omogočate, da lahko uresničujemo naše poslanstvo na način, kot smo si ga zamislili.

V prihajajočem letu vam želimo vse dobro in najboljše. Bodite srečni in srčni, predvsem pa ostanite zdravi! In še enkrat: Na koncu bo vse dobro. 😇

Uredi