HADOVA ZGODBA oz. KAKO SE LAHKO PREVZGOJI PSA BREZ IZŽIVLJANJA

HADOVA ZGODBA oz. KAKO SE LAHKO PREVZGOJI PSA BREZ IZŽIVLJANJA –
Had je pod našim okriljem že skoraj eno leto. K nam je prišel v katastrofalnem stanju (fizičnem in psihičnem) – popolnoma “razštelan”. Zdravstveno smo najprej reševali probleme z vsemi možnimi alergijami, da se je koža zacelila do te mere, da je bil lahko operiran na komolcu, kjer ga je hudo bolel odkrušen hrustanec.
Psihično smo reševali probleme z agresijo do drugih psov, predvsem samcev in psov, ki so lajali vanj. 1 mesec smo sobivali z nagobčnikom, ko je bil v bližini naših psov in počasi smo lahko nagobčnik dali dol in so se začeli ??? gledati v drugačni (prijateljski) luči. Danes je z našimi psi največji zaveznik, pri tujih pa smo dosegli, da se ne zaganja več vanje in lahko gremo lepo mimo (brez večjih izgredov). Njegova prevzgoja še vedno traja, da ne bo pomote, a pri njej nismo uporabljali nobenih neumnih povodcev niti električnih ovratnic niti haltijev in ostalih instant “rešitev” v lepih barvnih odtenkih.
Had ni mucica, je daleč od tega. Prav tako ga nismo vzeli pod svoje okrilje, ker smo iskali pasmo, ki “zgleda” in bi impresioniral okolico, ampak smo ga vzeli iz zavetišča, ker smo vsi vedeli, da ne sme pasti v napačne roke, ker bi za to odgovarjal s svojim življenjem.
Had je poseben pes, ki potrebuje vodnika, ki ve kaj dela, ne nekoga, ki bo nanj navesil transitional povodec, bodečko ali električno ovratnico (nekateri vse skupaj, da bo ja “priden” ??).
Uredi