EVELIN – PROSIMO ZA POMOČ

EVELIN – IŠČE NOV DOM

Po treh operacijah je Evelin kot nova in pripravljena za odhod iz našega naročja.

Je mirna in ljubeča kužika, po oceni stara med 6 in 7 let. Je popolnoma nezahtevna, ne preveč “atletska” in čisto zadovoljna s krajšimi sprehodi – veliko bolj pomembno se ji zdi crkljanje na kavču.?? Zanjo iščemo umirjen dom, kjer vsakdanjik poteka na “laganini” način. ?

Cepljena, čipirana, sterilizirana.

☎️ 041 446 085
lajkadrustvo@gmail.com, ZS


15. APRIL 2021 – EVELIN JE BILA OPERIRANA
Tudi Evelinka je bila včeraj pacientka dr. Novaka. Na obeh kolenih ima poškodovane križne vezi in včeraj je bilo za sanacijo na vrsti prvo koleno. Ni bila preveč srečna, ampak kar se mora, se pač mora. ?
Psička je ob prihodu v naše naročje prestala obsežno sanacijo zobovja, eno koleno je že na poti k okrevanju in ko bo na vrsti še drugo, ji bomo našli en umirjen in ljubeč dom. Evelinka je ena krasna kužica, nezahtevna, ne preveč “atletska” in je čisto zadovoljna s krajšimi sprehodi – veliko bolj pomembno se ji zdi crkljanje na kavču. ??

EVELIN – PROSIMO ZA POMOČ

Evelin v začasnem domu dela družbo Brina, bivša Lajkarica, ki po prihodu iz zavetišča že dolga leta v svojem domu živi lepo pasje življenje. ?

Naša Evelinka je po obsežni stomatološki obravnavi dobro okrevala in že pridno grizlja brikete. ?

Ne sanja pa se ji, da jo čakata še dve ortopedski operaciji, kajti na pregledu pri dr. Novaku je bilo ugotovljeno, da ima na obeh zadnjih tacah tudi močno poškodovane križne vezi in jo lahko le operaciji rešita bolečin, ki jih je trpela že bogve kako dolgo. ?

In gremo v nove zmage, anede, Evelinka? ? Po vseh teh zoprnijah ti bomo pa poiskali skrbne posvojitelje in umirjen dom – enega takega, kot ga je dobila Bliss. ??


Danes naša Evelinka ni ravno židane volje, saj je včeraj prestala obsežno stomatološko operacijo. ? Zobovje je imela v zelo slabem stanju – odstranili so ji 10 zob. Nekaj je bilo čisto okrušenih in uničenih, pod drugimi so bili abscesi, izražene so tudi parodontalne spremembe. Morali smo takoj ukrepati, da se stanje ne bi še naprej poslabševalo – pa tudi vsak od nas ve, kako obupno neprijetno je, kadar nas boli en sam zob – kaj šele več njih. ?
V kratkem nas čakajo še: Evelinina ortopedska obravnava, pa operacija Nianove tačke (12. 3.), vprašanje je tudi, kako je s Hadovim komolcem (pregled 11. 3.) … ?
Če nam kdo lahko pomaga pri plačilu stroškov veterinarskih storitev (za Evelin do sedaj med 500 in 600 eur, za Niana in Hada vsote še ne vemo), bomo zelo hvaležni za poslan sms na:
LAJKA5 na 1919
ali nakazilo na TRR:
Lajka, društvo za zaščito in pomoč živalim
v stiski
Cesta v Mestni log 33
1000 Ljubljana
IBAN: SI56610000001324494
BIC: HDELSI22
Referenca je lahko npr.: SI00 + Datum (primer SI00 09032021)?
Vsem, ki nam boste pomagali, se že vnaprej zahvaljujemo. ❤️ ?


PRIŠLA JE EVELIN – Iz Zavetišča Turk

je danes skupaj z Yukijem pripotovala tudi Evelin. Psička je stara okoli 6 let in bo potrebovala veliko več kot samo wellness. ? Sanirati bomo morali zobovje – leta brezdomstva in prehranjevanja z vsem mogočim in nemogočim so pustila posledice. Pokazali jo bomo tudi dr. Novaku, ki bo ocenil, če bo potrebna tudi ortopedska obravnava.

Evelin je en tak cuker … nežika naša. ❤️ Junaško je prenašala kar dolgo potovanje v začasni dom, tam pa se je kar takoj začela stiskat in prosjačiti za čohanje. Pozira pa ne prav rada … ?

Uredi