LAJKINO VOŠČILO

LAJKINO VOŠČILO ?

Pa je spet leto okoli in vsi smo eno leto starejši. Pa smo tudi kaj bolj modri? Smo se iz tega, kar nam je prineslo leto, ki se izteka, kaj naučili? ? Vsekakor bi se morali, na kar nas skoraj vsak dan opozarja tudi mati Narava, ki komajda še prenaša človekove posege vanjo, ki jo vedno bolj potiskajo na rob – ne zavedamo pa se, da na rob našega preživetja. Narava bo vedno zmagala in tako ali drugače preživela tudi brez nas.

Zavedajmo se tudi, da na našem planetu nismo sami, da okrog nas obstajajo živalski sostanovalci, ki se morajo vse bolj boriti za preživetje, saj jim v pehanju za svoje udobje in čim več denarja vedno bolj krčimo življenjski prostor. Nekatere vrste smo udomačili – prav tako za lastne potrebe, zato smo dolžni, da poskrbimo zanje tako, kot je prav, saj smo jim lastno sposobnost preživetja odvzeli. Pa žal ni vedno tako. ? Še vedno vse preveč živali ne živi, ampak životari in dela nam nikoli ne zmanjka. Prav nasprotno – vse več ga je, saj je koronsko obdobje tudi na tem področju prineslo veliko slabega, tudi zavetišča pokajo po šivih.

Dragi vsi, ki vam je Lajka pri srcu in nam pomagate pomagati, naj vas v novo leto pospremijo tudi naše najboljše želje: da boste zdravi, obdani z empatičnimi ljudmi, da vam vsak nov dan ne bi prinašal novih skrbi, da boste srečni in zadovoljni, kolikor se le da. Imejte ob sebi tako dobre prijatelje, kot sta Edo in Nacho. ?

Lepo praznujte in ko boste nazdravili prihodu novega leta, naj pokajo le šampanjski zamaški. ???

Srečno in prijazno 2023 vam želi vaša Lajka. ❤️

Uredi