PIKA – BORIMO SE S SLADKORNO BOLEZNIJO

3. MAREC: PIKA – IZ DEŽURSTVA NAZAJ V ZAČASNI DOM

Pika se je iz enega na drug dan počutila slabše in slabše, tresavica, nihanje glukoze, bruhanje, driska … včeraj ponoči pa je bilo že tako hudo, da je potrebovala nujno veterinarsko pomoč in vso potrebno terapijo. Danes se je na terapijo odlično odzvala, zato je bila odpuščena v domačo oskrbo.

Malo pozitivnih misli v njeno smer bo več kot dobrodošlo .


PIKA – BORIMO SE S SLADKORNO BOLEZNIJO
facebook.com/Društvo-za-zaščito-in-pomoč-živalim-v-stiski-LAJKA-171399927512/

Skoraj eno leto je že mimo, odkar smo pod okrilje vzeli tudi Piko, pri kateri se od vsega začetka borimo z njeno sladkorno boleznijo. Od tega, da smo ji operirali oči, da je po več letih ponovno spregledala, do tega, da ji večkrat dnevno merimo glukozo..

Zadnje mesece smo imeli res naporne, saj je Pikina glukoza padala in naraščala do neizmerljive vrednosti in je nikakor nismo uspeli umiriti.. Bila je popolnoma brez energije, noge so se ji tresle, včasih pa se nanje sploh ni uspela postavit ?..

.. zato smo se po nasvetu veterinarjev (najlepša hvala za vso podporo in pomoč, dr. Darja Pavlin) odločili, da poskusimo s posebnimi senzorji, ki ves čas merijo in nadzorujejo nivo glukoze in tudi opozarjajo, ko ta vrednost naraste ali pade na kritične vrednosti.. Pika je vstavitev sezorja prenesla čisto brez problema, nič je ne moti, veliko bolj srečna pa je, ker je sedaj ne “špikamo” večkrat na dan.

Senzor zdrži 14 dni, nato je potrebno namestiti novega (en senzor stane 60 eur). Veseli bi bili vaše pomoči s poslanim SMS sporočilom z geslom LAJKA5 na 1919 ali z nakazilom na naš TRR:

Lajka, društvo za zaščito in pomoč živalim v stiski,
Cesta v Mestni log 33,
1000 Ljubljana,
IBAN: SI56610000001324494,
BIC: HDELSI22
Referenca: SI00 03122018 (datum nakazila)
Koda: CHAR
Namen: PIKA

ali s poslanim SMS sporočilom: LAJKA5 na 1919

Hvala vsem, ki nam pomagate ❤️.

Ps: ČE SE ŠE KDO BORI S SLADKORNO BOLEZNIJO, Z VESELJEM POVEMO, KJE SE NAPRAVA NAROČI IN KAKO DELUJE ❤️. RESNIČNO SE OLAJŠA “MANAGEMENT” TE BOLEZNI.

Pika ? je eden prvih psov v Sloveniji, ki smo ji vstavili kontinuirani merilec krvnega sladkorja. Preberite, zakaj ima…

Objavil/a kmz.si – Klinika za male živali – veterina dne Sreda, 05. december 2018


PIKA IŠČE NOV DOM –

Psička je stara okoli 7 let, odlično je okrevala po operaciji oči, s katero se ji je povrnil vid. Tudi diabetes smo dobro “ujeli”, tako da ob strogem upoštevanju pravil ni več problemov.

Želimo ji najti čisto tapravi dom in rezervirano mesto na kavču. Pika je umirjena in prijazna psička, družinska članica, ki ne terja veliko, le njeno bolezen (diabetes) je potrebno odgovorno obravnavati. Je sterilizirana, cepljena in čipirana.

Njena zgodba:

PIKI SO SE ODPRLA SVETLA OBZORJA ??

 


Kontakt: 041 446 085 ali mail lajkadrustvo@gmail.com

Uredi