JIN

JIN – IŠČE NOV DOM

Jin je cca. 8-10 let stara psička, cepljena, čipirana in sterilizirna. Ima hudo obrabljena oba kolka in komolca ter dilatativno kardiomiopatijo, zato so njeni sprehodi umirjeni in kratki. Nekaj težav ima tudi s kožnim vnetjem, ki pa ga lepo zdravimo z rednimi zdravilnimi kopelmi.

Išče razumevajoč nov dom, kjer bodo vedeli kaj posvojitev tele srčne seniorke pomeni.

Kontakt: 041 446 085 ali lajkadrustvo@gmail.com


14. NOVEMBER 2018

Jin je ena izmed tistih psov, ki resnično niso rojeni pod srečno zvezdo …

… Njeno življenje se je verjetno začelo z dvoriščno vzrejo, po nekaj letih je prišla v zavetišče, od koder je bila posvojena in privezana na verigo ob hišo, kjer nihče ni bival, skupaj še z enim sotrpinom (Aron je svoj dom že našel).

Po posredovanju pristojnih organov je Jin prišla pod naše okrilje, kjer je začela z gladovno stavko, imela benigen tumor pod levim očesom, hudo vnetje zunanjega ušesa, ki smo ga zdravili skoraj 2 meseca, generaliziran dermatitis, zaradi česar je bila deležna britja do kože, 3x tedensko kopanja s posebnimi šamponi in mazanjem krem (kar 1x tedensko počnemo še vedno), dilatativno kardiomiopatijo, uničena oba kolka in komolca, zaradi česar je bilo njeno gibanje zelo omejeno, dokler ni dobila hialuronske kisline v sklepe in protibolečinskih tablet.

Ob pomoči številnih vet. strokovnjakov, naše frizerke ter fitnes inštruktorja Eda (tudi na videu 🙂 ) ima sedaj Jin veliko lepše in kvalitetnejše življenje. Vsake toliko časa jo premami mladičkasta razigranost in prav užitek jo je gledati, kako se ob vsem tem, kar je in še prestaja, lahko sprosti in uživa. ❤️

JIN

JIN – Jin je ena izmed tistih psov, ki resnično niso rojeni pod srečno zvezdo…. Njeno življenje se je verjetno začelo z dvoriščno vzrejo, po nekaj letih je prišla v zavetišče, od koder je bila posvojena in privezana na verigo ob hišo, kjer nihče ni bival, skupaj še z enim sotrpinom (Aron je svoj dom že našel)..Po posredovanju pristojnih organov je Jin prišla pod naše okrilje, kjer je začela z gladovno stavko, imela benigen tumor pod levim očesom, hudo vnetje zunanjega ušesa, ki smo ga zdravili skoraj 2 meseca, generaliziran dermatitis, zaradi česar je bila deležna britja do kože, 3x tedensko kopanja s posebnimi šamponi in mazanjem krem (kar 1x tedensko počnemo še vedno), dilatativno kardiomiopatijo, uničena oba kolka in komolca, zaradi česar je bilo njeno gibanje zelo omejeno, dokler ni dobila hialuronske kisline v sklepe in protibolečinskih tablet..Jin ob prihodu: http://lajka.org/nova/2018/05/14/nekoc-psicka-brez-imena-oz-jin-se-predstavi-saj-ni-res-pa-je/.. Ob pomoči številnih vet. strokovnjakov, naše frizerke ter fitnes inštruktorja Eda (tudi na videu 🙂 ) ima sedaj Jin veliko lepše in kvalitetnejše življenje.. Vsake toliko časa jo premami mladičkasta razigranost in prav užitek jo je gledati, kako se ob vsem tem, kar je in še prestaja, lahko sprosti in uživa. <3

Objavil/a Lajka, društvo za zaščito in pomoč živalim v stiski dne Sreda, 14. november 2018


6. 10. 2018 – JIN – PREJ/POTEM

JIN – PREJ/POTEM

V imenu naše dražestne seniorke Jin se v luči nedavne velikodušne finančne pomoči, ki sta jo samoiniciativno poslala Peter in naša bivša varovanka Neli, še enkrat zahvaljujemo vsem, ki ste nam pomagali pri pokrivanju stroškov za njeno veterinarsko oskrbo, ki jo je po prihodu v naše naročje potrebovala (in jo še potrebuje) res veliko. ❤️ Hvala BUBA – Veterinarska ambulanta in Trgovina za male živali in dr. Novaku za pomoč ob vsaki uri.

Jin uživa vsak dan posebej, tako zelo hvaležna in vesela vsake skodele kvalitetne hrane, za vsak dotik in objem. Žal nam je zgolj za to, da se je ta preobrat zanjo zgodil tako pozno. Ob Ediju se je prerodila in veselje jo je gledati, kako se po svojih najboljših močeh tudi že zapodi za njim po travniku.😍

PROSIMO ZA FINANČNO POMOČ


23. JULIJ 2018 – JIN IN EDO NA PLAŽI 🙂

JIN in EDO sta pretekli konec tedna preživela ob morju.

Jin sprva ni bila prav nič navdušena nad kopanjem v morju, ko pa je dobila plavalni jopič, jo je bilo malo lažje prepričati. Ampak zagotovo pa ne bo nikoli s srcem “morski pes”. 😜

Tudi Edo bi najraje stal v vodi samo do gleženjčkov, pa se je tudi on kasneje pogumno pognal v valove. 🤣

Najlepša hvala, BUBA – Veterinarska ambulanta in Trgovina za male živali, za res odlična plaščka.


21. JULIJ 2018 – NAJLEPŠA HVALA ZA NOVO FRIZURO, DAMJANA ❤️

Jin je včeraj obiskala Damjano (http://www.strizenjepsov.com/), ki nam vsa leta vedno priskoči na pomoč, kadar kakšen od naših varovancev potrebuje popolno preobrazbo 😁🐶.

Včeraj naju je sprejela pozno zvečer samo zato, da lahko Jin lažje skopamo s posebnim šamponom, s katerim se borimo proti dermatitisu.

Damjana, iskrena hvala  ❤️.


19. JULIJ 2018 – JIN SE ODZIVA NA TERAPIJO

“Zakaj mi vedno tlačijo zraven to posteljico, če pa lahko ležim na razbeljenih ploščicah 🤔?”

Generaliziran dermatitis po celem telesu smo uspeli omejiti samo še na križni del, kjer pa smo dlje časa zelo uspešni, potem pa se spet pogrize do živega 😟. Ampak se ne vdamo in se borimo z vsem, kar nam je priporočeno. Prav tako smo shujšali in smo na protibolečinskih tabletah zaradi slabih kolkov in komolcev. Zaenkrat izgleda, da se odziva na terapijo, saj ima včasih zelo poskočne dneve, prav tako gremo 4x na dan na krajši sprehod … bolje kot veriga, kajne? 😉

Če ima slučajno kdo kakšne izkušnje s tovrstnimi dermatološkimi in ortopedskimi težavami, bomo zelo veseli še kakšnega predloga – več glav več ve 🙂.


14. MAJ 2018 – NEKOČ PSIČKA BREZ IMENA oz. JIN SE PREDSTAVI – SAJ NI RES, PA JE! 🤐

Po posredovanju (recimo ji oseba A) smo izvedeli za življenjsko zgodbo psičke, katere ne bi privoščili nobenemu živemu bitju.

Nekoč je bila zagotovo simpatičen mladiček, najverjetneje neke “šteparske proizvodnje”, potem je zrasla, koliko domov je vmes zamenjala, ne vemo, je pa pristala v zavetišču. Nečipirana, necepljena … Iz zavetišča je bila oddana najprej enemu skrbniku, ki jo je predal kasneje drugi skrbnici in psička je pristala privezana na verigi ob objektu, kjer nihče ni bival, ni bila cepljena po programu in v potnem listu ni imela imena, poskušali smo jo klicati tudi po imenu iz zavetišča, pa nanj ne sliši 😳🤐.

… Ampak od včeraj ima psička ime – JIN (kitajsko: zlato). Njeno životarjenje se je zaključilo in je pod našim okriljem (pa njen sotrpin tudi, ki se bo predstavil v kratkem).

Jin je približno 7 let stara psička, ki po besedah dosedanje skrbnice šepa in ima neko tvorbo na levem očesu že najmanj 3 leta, ima hudo generalizirano vnetje kože po celem telesu, zaradi katerega jo neznosno srbi, kar uspešno blažimo z zato namenjenim šamponom, ima vnetje oči in ušes ter je v zelo slabem fizičnem stanju (atrofija mišic, ogromno pije, splošno slabo počutje) … pa klopov je imela dovolj za izvoz 😥.

V ponedeljek nas čaka prva obravnava pri veterinarjih, ki bodo ugotovili, kakšno je dejansko stanje naše nove varovanke (skelet, krvni parametri, brisi vnetnih sprememb po koži, da ugotovimo, kaj je vzrok njenega stanja kože, oftalmološki pregled in še in še 😥).

Jinina zgodba: TUKAJ

Malce držanja pesti zanjo zagotovo ne bo odveč, če pa je kje kdo, ki bi lahko pogrešil kakšen eur in nam pomagal pokriti njeno oskrbo, bomo pa več kot veseli:

– TRR: Lajka, društvo za zaščito in pomoč živalim v stiski,
Cesta v Mestni log 33,
1000 Ljubljana,
IBAN: SI56610000001324494,
BIC: HDELSI22
Namen: Jin

– SMS z besedilom LAJKA5 na 1919

ZAPRTJE PRI PSU – IMA KDO SLUČAJNO IZKUŠNJE?

Uredi