NEKOČ PSIČKA BREZ IMENA oz. JIN SE PREDSTAVI – SAJ NI RES, PA JE! 🤐

NEKOČ PSIČKA BREZ IMENA oz. JIN SE PREDSTAVI – SAJ NI RES, PA JE! 🤐

Po posredovanju (recimo ji oseba A) smo izvedeli za življenjsko zgodbo psičke, katere ne bi privoščili nobenemu živemu bitju.

Nekoč je bila zagotovo simpatičen mladiček, najverjetneje neke “šteparske proizvodnje”, potem je zrasla, koliko domov je vmes zamenjala, ne vemo, je pa pristala v zavetišču. Nečipirana, necepljena … Iz zavetišča je bila oddana najprej enemu skrbniku, ki jo je predal kasneje drugi skrbnici in psička je pristala privezana na verigi ob objektu, kjer nihče ni bival, ni bila cepljena po programu in v potnem listu ni imela imena, poskušali smo jo klicati tudi po imenu iz zavetišča, pa nanj ne sliši 😳🤐.

… Ampak od včeraj ima psička ime – JIN (kitajsko: zlato). Njeno životarjenje se je zaključilo in je pod našim okriljem (pa njen sotrpin tudi, ki se bo predstavil v kratkem).

Jin je približno 7 let stara psička, ki po besedah dosedanje skrbnice šepa in ima neko tvorbo na levem očesu že najmanj 3 leta, ima hudo generalizirano vnetje kože po celem telesu, zaradi katerega jo neznosno srbi, kar uspešno blažimo z zato namenjenim šamponom, ima vnetje oči in ušes ter je v zelo slabem fizičnem stanju (atrofija mišic, ogromno pije, splošno slabo počutje) … pa klopov je imela dovolj za izvoz 😥.

V ponedeljek nas čaka prva obravnava pri veterinarjih, ki bodo ugotovili, kakšno je dejansko stanje naše nove varovanke (skelet, krvni parametri, brisi vnetnih sprememb po koži, da ugotovimo, kaj je vzrok njenega stanja kože, oftalmološki pregled in še in še 😥).

Jinina zgodba: TUKAJ

Malce držanja pesti zanjo zagotovo ne bo odveč, če pa je kje kdo, ki bi lahko pogrešil kakšen eur in nam pomagal pokriti njeno oskrbo, bomo pa več kot veseli:

– TRR: Lajka, društvo za zaščito in pomoč živalim v stiski,
Cesta v Mestni log 33,
1000 Ljubljana,
IBAN: SI56610000001324494,
BIC: HDELSI22
Namen: Jin

– SMS z besedilom LAJKA5 na 1919

ZAPRTJE PRI PSU – IMA KDO SLUČAJNO IZKUŠNJE?