PAL, naj ti bo lepo na mavrici.?

PAL, naj ti bo lepo na mavrici. ?

Pred nekaj dnevi je v 15. letu starosti na mavrico odšel Pal – ena naših posebnih zgodb. Pal je po odhodu skrbnic v dom starejših občanov pri hiši ostal sam, priklenjen na verigo, med ropotijo v razpadajoči drvarnici. Takrat je bil star osem let.

Palova zgodba: TUKAJ

Dom smo mu našli v skupni akciji Radia 1 in podjetja Coca-Cola. Prejeli smo en sam samcat klic – in ta je bil več kot pravi. ? Pal je imel veliko srečo v nesreči in je pri Lučki in Gašperju preživel skoraj šest čudovitih let. Bil je nadvse ljubljen in zadovoljen kuža. Redno nam je tudi pošiljal pozdrave in veseli smo bili sporočil njegove skrbnice, polnih ljubezni in naklonjenosti do Palčka, kot ga je klicala. ❤️

Na žalost veliko več živali, ki ostanejo same, nima take sreče, kot jo je imel Pal. Ljudje žal vse preredko pomislijo na to, kaj bo z njihovo živaljo, če zanjo sami ne bi mogli več skrbeti. Naše izkušnje kažejo, da večina naslednikov najprej pomisli, kako se živali s čim manj stroškov znebiti, zato tudi zavetišče ni “ugodna rešitev”. Velikokrat slišimo: V zavetišču so rekli, da moramo plačat, mi pa za take stvari nimamo denarja. Če ga (jo) ne boste vzeli, bo šel (šla) na injekcijo. ? S preostankom zapuščine ponavadi nimajo težav. ?

Pal, naj ti bo sedaj lepo in brez bolečin.

 

Uredi