PRANCER (ex TAČI)

PRANCER – IŠČE NOV DOM
3-letni labrador mix bo kmalu pripravljen za odhod v nov dom. Kuža je prijazen in vesel tudi najmanjše pozornosti.
Idealen dom zanj bi bila hiša z ograjenim vrtom in dovoljen vstop v hišo. Je sobno čist. Potrebuje aktivnega skrbnika, s katerim bosta izpilila tudi finese v pasjem bontonu. ?Cepljen, čipiran, kastriran.

Kontakt: 041 446 085, mail lajkadrustvo@gmail.com, ZS


očitno se bomo še veliko srečevali z veterinarji. Ubogi Pranci se kljub vsem naporom in veterinarski pomoči nikakor ne more “sestaviti”. Generalizirani dermatitis, giardia, uroinfekt…
Streljamo z vsemi topovi, moramo ga pozdraviti ter spraviti v običajno lajkarsko formo – in ga tudi bomo. Nam je pa kar slabo ob misli, kako je pred odvzemom 3 leta živel v tistem nagravžnem pesjaku, nazadnje sam in zapuščen, vse te težave pa zagotovo niso od včeraj.


PRANCER (ex Tači) – KMALU BO ISKAL NOV DOM

Prancer (po domače Pranci ?) si je od prihoda v naše naročje že kar precej opomogel. Koža in dlaka z rednim kopanjem, skrbno nego in kvalitetno prehrano počasi prihajata k sebi. Borimo se tudi z giardijo – seveda bomo zmagali. ? Še nekaj dodatnih kilogramov obesimo na tale telešček, potem sledi kastracija – in Prancer bo pripravljen za odhod v nov dom. ?

Se nam pa dozdeva, da Pranci misli, da je umrl in prišel v nebesa, odkar zanj skrbita Silva in Zala.

V naše naročje smo zahvaljujoč Silvi in Zali iz zavetišča lahko sprejeli Tačija, ki je v začasnem domu dobil ime po enem izmed Božičkovih jelenčkov – Prancer. ?
Kot smo izvedeli, pes izhaja iz zelo slabih razmer in je bil odvzet z odločbo inšpekcije. Posledice preteklosti so na njegovem telesu še vedno zelo izrazite in bo potrebna temeljita veterinarska obravnava. Kuža je prijazen in željan človeške bližine in crkljanja, zaenkrat pa še zmeden, ker ni čisto na jasnem, kaj se dogaja. Vse to bomo sanirali, vključno s kastracijo, ko bo dovolj stabilen, in mu poiskali en nadkrasen dom, ki si ga po tri leta trajajoči kalvariji še kako zasluži.
Kontakt: 041 446 085, mail lajkadrustvo@gmail.com, ZS

 

ZA TAČIJA IŠČEMO ZAČASNI (še raje pa čisto tapravi) DOM – PROSIMO ZA POMOČ
3-letnega Tačija (labrador mix), je od lastnikov odvzela inšpekcija. Njegovo dosedanje življenje ni bilo lepo, o čemer priča že njegov pogled. ? V zavetišču pravijo, da je prijazen in da se rad crklja, zagotovo pa bo potreboval še nekaj časa, da bo nezaupanje do naše vrste izpuhtelo.
Želeli bi ga vzeti iz zavetišča, začasno namestiti, kastrirati, dodelati socializacijo in mu najti en super dom in nadkrasne skrbnike, kjer bi bil družinski član. Vse stroške oskrbe in veterinarske stroške bi krilo naše društvo.
Kontakt: 041 446 085, mail lajkadrustvo@gmail.com, ZS
Uredi