ČLOVEČNOST IN SOČUTJE DO DRUGIH ŽIVIH BITIJ OKOLI NAS – IZUMIRAJOČI DOBRINI

ČLOVEČNOST IN SOČUTJE DO DRUGIH ŽIVIH BITIJ OKOLI NAS – IZUMIRAJOČI DOBRINI ?
Pred nekaj dnevi nas je dobra duša poklicala na pomoč pred stranski vhod v Citypark Ljubljana, da dva golobja mladiča potrebujeta pomoč – in kolegica, ki je šla najprej na ogled, je imela kaj videti ?: Dva negodna ptička sta razpirala peruti, zamahovala ter poskakovala po ostrih kovinskih konicah, nameščenih nad vhod – kot obramba proti golobom namreč.?
Njuna mama ni imela prav srečne roke pri izbiri mesta za gnezdenje. ? Na te mestne ptice marsikdo gleda kot na veliko nadlogo in se jih povsod preganja. ?Ker golobčka še nista sposobna samostojnega življenja, smo se odločili, da ju vzamemo na varno – še dobro, kajti na veterini so ugotovili, da sta najverjetneje tudi okužena s pox virusom in smo takoj začeli z zdravljenjem.
Ampak spoštovani gospe in gospodje, ki v Cityparku odločate o takih in podobnih rečeh, kaj res ne poznate bolj humane rešitve problema z golobi? ? Smo prepričani, da obstaja, pa vam jo bomo skupaj z našimi prijatelji poskušali pomagati poiskati, da se boste lahko odpovedali taki barbarski zaščiti, kot jo trenutno prakticirate. ?
Uredi